fredag 5 mars 2010

Skogen

Idag var det så himla fint väder så vi passade på att rida ut. Jag på Zorino, E på Kakis, Sofia på Sudden och S på Rasmus. Sofia är så himla duktig - rider ut med Sudden i repgrimma, hon var dessutom först och klarade av att anpassa farten till alla även i repgrimma :)
Tyvärr var ritten inte så kul för det är helt enkelt för jobbigt med all snö.
När vi kom tillbaka gick vi in i ridhuset ett litet tag. Zorino var piggelin som en tok - massor med härlig energi. Fantastiska galoppfattningar - man riktigt kände hur energin bara exploderade :D Det var riktigt riktigt kul och ännu roligare hade det varit om man hade haft ett ordentligt ridhus så att det fanns plats. Men men snart kanske vi kan börja använda ridbanen igen.

Efter ridningen skulle jag skölja av Zorinos ben och gick in i spolspiltan, där hade det samlats LITE vatten och då kom jag på det - det enda (hittills) negativa med denna fantastiska häst. Han gillar inte vatten ... han är RÄDD för vatten. Det var lite meck att ens få honom att gå in i spolspiltan, fast vi har varit där massor med gånger - han var bara rädd för vattnet. Till slut gick han in och stod där så fint och avspänt. Men så skulle vi ju över den där "pölen" igen när vi skulle ut och då blev han rädd igen. Skrutthäst!! Hur ska det gå när all denna snö smälter och det blir lervälling och vattenpölar överallt?
Någon som har en bra idé HUR man lär hästen att vatten inte är farligt - en 13-åring?

Inga kommentarer: