fredag 5 mars 2010

Vår finaste Kakan

Kakan är född 6 Maj 2000 hos en kvinna i Munkedal. Jag har kontakt med henne, hon äger Kakans mamma, Bettina. År 2001 såldes han till en kompis och där stannade han i 2 år. Vad jag har förstått gick han bara som en sällskapshäst där och ingen hanterade honom speciellt mycket. 2003, 3½ år ga såldes han till Skokloster, där han reds in och kördes in. Där fick han stanna i nästan 3 år. Den ägaren har jag också haft kontakt med. Sedan kommer en "okänd" ägare, också i Skokloster, där fick han vara i 1½ år och vad som hände där har jag ingen aning om. Sommaren 2007 köptes han av en tjej norr om Stockholm. Som ponny till dottern, som jag tror då var 8-9 år. Det gick tyvärr jättedåligt. Kakan och tjejen råkade ut för en ridolycka redan första dagen och tjejen vågade sedan aldrig riktigt lita på honom och han reds mest av en medryttare. Både ägaren och medryttaren har jag kontakt med. Medryttaren träffade jag och E på en tävling som E och Kakan ställde upp i, 2009. Efter bara ½ år såldes han vidare till Ljusdal och ännu en "okänd" ägare. Vad som hände där vet jag inte men han såldes vidare till en hästhandlare bara 3-4 månader senare. Hos den hästhandlaren fick han gå lite ponnyridning och reds även av en liten vuxen. 3 månader hos henne och sedan kom han till oss i augusti 2008. Vår finaste lilla Kakan i en liten bildkavalkad.
2001:


2004:


2007:


2008:


2009:

2010:

5 kommentarer:

Ullis sa...

Å då var det ju tur att det var just ni som köpte honom. De första bilderna på honom är ju sorgliga. Han ser olycklig ut och dessutom är han överviktig. Vilken skillnad på den sista bilden och bilden från 2007.

Vilken personlighet har han?

Anonym sa...

Fina Kakan! Han har det verkligen bra hos er!
Kram Tolla

PEWS sa...

Ja, jag är glad vi köpte honom så slapp han vandra vidare som en vandringspokal. Eftersom han är lite knepig och rätt liten kan det vara svårt att hitta en ryttare som passar. Men han och E passar verkligen superbra ihop. :D

Anonym sa...

Som handen i handsken :)
Kram Tolla

Ullis sa...

När jag läst ibland på Bukefalos om när andra köpt hästar så nämner nästan alla ett magiskt datum. "2 månaders gränsen". Att det är efter precis 2 månader som hästen börjar visa sitt rätta jag och börjar också testa sin nya ägare.

Hur var det för er? Testade kakan er för att se om ni var starka nog att stå kvar, att ni var någon han kunde lita på eller hur uppfattar du saken? Dina andra hästar då? Har det funnits ett testande från deras sida efter denna magiska 2 månaders gräns?

Glömde skriva att Kakan är MYCKET fin nu. :) Fast det är alla dina hästar. Det märks att de mår bra och trivs. Det är sådant man önskade för alla hästar. Har läst mycket om hästhantering den senaste tiden och tyvärr kan jag bara konstatera att alla hästar har det inte bra. Det är hjärtskärande. :-(