torsdag 11 mars 2010

Löshoppning

Igår var det återigen dags för löshoppning för de små djuren. Denna gång gjorde Kakan endast ETT försök till att ta över kommandot. Och jag klarade ut den situationen helt utan hjälp från B. Det kändes väldigt bra :)

Två filmer från ni se - ett när han hoppar och en när han får belöning :)4 kommentarer:

Stina sa...

Vad fin han är !
Hur hög är den lilla godingen ?

PEWS sa...

Kakan är 123,5 cm över havet *hihi*. Han egentligen helt renrasig welshmountain men jag har förstått att då måste man vara under 121 cm. Men då båda hans föräldrar är welshmountain så är han också det :)

Ullis sa...

Tack för svaret! :)
Jag kunde ha svarat dig nedan, men du tog detta med löshoppning som exempel och då kan jag lika gärna skriva här. "Grön" som jag är så har jag faktiskt inte någon aning om VARFÖR man löshoppar en häst. Jag vet att så sker, men det finns ett syfte till det förstår jag? Är det att utöva ledarskap över hästen...eller?

PEWS sa...

Unga hästar löshoppar man inför uppsutten hoppning i utbildningssyfte. Med äldre hästar finns ingen anledning att löshoppa som har med hoppningen att göra, dom blir inte bättre på att hoppa för att man löshoppar. Utan det är mer för att variera deras arbete. Vi gör det ca en gång i veckan för att det är kul :) Zorino hoppas ju inte, eftersom jag inte vågar. Kakan t.ex får ju hoppa ändå eftersom det är bland det roligaste E vet. Men alla hästarna gillar att löshoppa och då kan det ju vara kul att låta dem göra det.