tisdag 8 februari 2011

Det smyger sig på

Förrut när jag hade min stora häst - Zorino - red jag väldigt mycket. Tränade och red i stort sett varje dag. Sedan blev jag dålig i knät och sedan skaffade jag mig en ponny. I början när jag hade Cuba red jag rätt mycket, fram tills det blev vinter/kallt och halt. Nu kan jag inte med bästa vilja i världen säga att det blir jobbigt, att jag blir varm eller flåsig - nä lite mer som att åka häst ... typ.

Summa sumarum är att det inte längre räknas som träning.
En annan summa sumarum är att jag lagt på mig rätt många VÄLDIGT oönskade kilon sedan förra året vid den här tidpunkten (hur många får bli min egen hemlighet).
När jag jobbade på förra stallet slet jag så långa dagar att jag var enormt hungrig och KUNDE INTE "banta"/gå på diet (kalla det vad du vill). Om jag inte åt ordentligt så blev jag så matt och fick sån huvdvärk att jag helt enkelt inte klarade av mitt jobb. När det blev bestämt att jag skulle sluta och flytta hästarna så tänkte jag att herregud nu kommer jag väl gå upp hundra kilo på en vecka för det blir så stillasittande MEN jag känner inte alls samma hunger längre. Långt ifrån. Hela halva dagen kan gå utan att jag är hungrig.

Så NU tänker jag se till att gå ner de där kilon som jag vill bli av med. Passa på när man kan gå på diet utan att "dö" av hunger. Igår var första dagen och det gick bra, fick visserligen huvudvärk - men jösses det får jag ju av ingenting så det var ju väntat.
Jag använder mig av www.matdagboken.se som hjälpmedel och tror att det blir bra. Jag gillar att fylla i listor och dyl på nätet :)

Min finaste lilla storasyster har klarat av att gå ner mer än 20kg!!!! Hejja Hejja på ett halvår (tror jag det är va?). Hon är BÄST!!

3 kommentarer:

LisaFlisa sa...

Ja, snacka om att finaste N har satt griller i våra huvuden, själv går jag också på diet och har klarat två kilo minus sedan två veckor :-)
Vilken push man fick!!
Lycka till! Kramar :-)

Annette Wallenius sa...

Vad roligt att ni blir inspirerade! Jag har gått ner 23 kilo sedan 1 oktober. Det är bara 4,5 månader :-)

massa beniga kramar :-D

Annette Wallenius sa...

Ja... och lycka till på er båda förstås.
Smart att göra det när det är "några" kilo och inte en hel elefant.

p&k