söndag 27 februari 2011

Det perfekta (eller åtminstone ett minimum)

Jag tänkte att jag skulle beskriva om inte det perfekta stället att ha sina hästar så åtminstone ett ställe som har allt jag vill ha utan att för den skulle vara överhöjlt i lyx. Läste i Hippson om hur Tinne Vilhelmsson-Silvén har det på Lövsta - SÅ skulle man ju såklart vilja ha det rent materiellt men det är ju inte så troligt att man kommer ha någon gång.

Först och främst det behöver inte vara så stort men å andra sidan vill jag inte heller stå på ett stall med fem boxar - 10-15 hästar tycker jag är lagom :)
Det får gärna vara låga väggar och hellre lite galler så det blir ljusare inne. Jag vill att hästarna ska få mat fyra gånger om dagen - varav två gånger ute (lunch och em) och dom ska också ha tillgång till vatten i hagen hela året om.  Allt kraftfoder ska fodras efter eller tillsammans med grovfoder. Hagarna ska vara stora och gärna lite kuperade eller åtminstone ha några träd. Hästarna ska vara ute minst halva dygnet och på sommaren från morgonen till kvällsfodringen. Det bör finnas ett litet utrymme för oss människor där vi kan värma oss och kanske sitta ner och äta eller umgås med varandra. Jag vill ha en ridbana och ett ridhus(behöver absolut inte vara stort) och såklart massor med ridvägar/stigar i skogen där man får rida för markägaren.
Detta fina ställe får inte kosta så mycket pengar att jag inte har råd och det bör heller inte ligga så långt bort att jag inte kan åka dit varje dag och ibland mer än en gång.

Vet ni vad - det finns sådana här ställen :) och jag har hittat ett och dit tänker jag flytta så fort som det bara är möjligt. Mer får ni veta en annan dag - saker och ting ska bara klaffa lite lite till.

4 kommentarer:

Maria sa...

Låter underbart!

Anonym sa...

HALLLÅÅÅÅÅ, Glöm inte mig då. Låter som det jag viiiiiill ha (Herke också förstås .O) )/Marie

Helena sa...

Spännande, ser fram emot mer info om vart detta ligger och när ni flyttar. Jag finns här som flytthjälp även denna gång om jag är hemma.

Kram Helena

Inga-Lill sa...

Hallå!!!!! Inte ens morsan får veta något i förväg, eller......