måndag 21 februari 2011

Bomlöst

Idag fick jag hem min bomlösa sadel som jag har köpt. Jätteskoj att få prova den. Det kändes jättebra. Man kommer åt hästen på ett fantastiskt fint sätt. Vi red en skrittis i skogen och var väl ute ca 40 min. Rätt skönt - trots minus nio grader, vi hade satt på oss ordentligt så det kändes inte kallt.
Båda ponnysarna skötte sig exemplariskt. Vi har bara varit ute i skogen en gång förrut så det är ju verkligen ett nytt område för dom och nu var det ju dessutom mörkt (fast det finns gatubelysning). Ingen av hästarna blev rädda för någonting - helt coola hela vägen. Känns skönt att dom är så oberörda av det mesta :)

Jag ringde vet i dag på dagen och hon sa att jag absolut inte ska vara orolig. Man kan tyvärr inte bara ta ett blodprov och se vad det är utan om man ska starta en utredning så får man göra det på en av de större klinikerna i landet (alltså inte vårt närmsta) och hon ansåg inte att det finns någon anledning än. Om han får mycket högre feber och många fler gånger så men inte i dagsläget. Han ska vila de dagarna han har feber och en dag till men annars är det bara att köra som vanligt.

Så nu kör vi på och hoppas att det inte blir något mer!!

2 kommentarer:

Mägi sa...

Härligt med nya grejjor man är nöjd med!
Läste ett tidigare inlägg ang.vatten-problematiken...som fryser... Jag fick tips av vän, som bor högre upp i landet som har låååånga vintrar, att hälla melass i vattnet för att fördröjja frystiden. Funkade fakttiskt! Vattnet tog mellan 2-5 timmar längre på sig att frysa, och det blev inte stenfruset direkt utan mer snömodd-tunn ishinna-is..som mina hästar sen knackade hål på själva.:-)
Vanlig häst-melass köpt på granngården...men finns säkert på andra ställen också!

PEWS sa...

Har provat men mina hästar vill inte dricka så där kallt vatten - det verkar som dom tycker dom blir för nerkylda då :(
Dom bor ju i utebox så det är ju lika kallt hos dem som det är ute.