tisdag 1 februari 2011

Annorlunda

Ett annorlunda hästliv har börjat ta form. Idag skulle hästarna vila - mest eftersom både jag och Emma är förkylda. Från det vi åkte hemifrån tills vi var tillbaka hemma igen tog det 1½ timme och då hade vi gjort allt vi skulle i stallet och jag hade även hunnit med att brodda på Cubas fram"tassar". Det är nog verkligen rekord (all-time).

När vi ska göra hästarnas kraftfoderhinkar så måste vi gå ner i ridskolestallet för att hämta själva kraftfodret. Idag när vi gick igenom där var klockan ca halv fem på eftermiddagen och herreminje vilket liv det var - stackars, stackars alla hästar som måste vistas i denna livliga gapiga miljö. Det är ju deras hem och dom har ju ingen chans att komma undan. Jag undrar just om det är så där varje dag eller om det var en engångföreetelse?

När vi ledde upp hästarna från hagen idag var dom mycket lugnare - dom har nog börjat förstå och känna sig lite hemma i alla fall. MEN Nido blev lite stressad när det kom ett gäng människor (ridskole-elever till och från lektioner). Har inte tänkt så mycket på hur rätt så skyddade våra hästar har varit där ute på landet. Inte mycket folk och spring där inte - väldigt sällan livligt i stallet.
Så skönt att vi själva bestämmer när hästarna ska gå in - vi har tagit in dom ungefär vid fem varje dag och det känns rätt bra för då är det nästan helt mörkt. Så småningom när det blir ljusare så ska dom få vara ute ännu längre. Då ska dom nog få äta sin em-mat ute också :)

I morgon är det hoppning för Cuba igen - det är så kul att titta på hur snabbt det går framåt för henne och M :)

2 kommentarer:

Maria sa...

Ja det är verkligen kul att träna dressyr just nu!!! Så som jag längtat förra året! Förstår dig att du saknar det, men man måste ju lyssna på sin kropp tyvärr :(

Skönt att ni börjar komma in i rutinerna i nya stallet! Och att hästarna börjar "vänja" sig för varje dag som går!

Magda sa...

Fin blogg, första besöket! :-) Känner igen mig ang. "skyddat liv på landet". Flyttade mina 2 för ngr dagar sedan till större stall pga stundande förlossning för min del...Och vad massa människor,liv & rörelse på kvällarna! På gott och ont. Bra för att jag vill att mina unghästar ska vänja sig vid liv & rörelse och inte bralla ut, men på ont för jag tror att både människor och djur mår bra av lugn & ro.Hoppas din/era kommer att trivas!