lördag 19 februari 2011

Besviken och ledsen

Jag vet att jag skrivit förrut att jag ska sluta vara så snäll ... har till och med för mig att jag gav mig själv ett nyårslöfe. Jag måste vara lite mer snäll mot mig själv.
Jag är besviken och ledsen över att bli utnyttjad. Det är så praktiskt att jag kör, skjutsar, fixar och har mig ... vad får jag i gengäld? Att bli lämnad på utsidan och inte få vara med.
HERREGUD jag känner mig som en femåring ibland. Det finns vissa personer som får mig att känna mig som en femåring. Nu hör jag min systers röst inne i mitt huvud - att det faktiskt är JAG som LÅTER dem få mig att känna mig som en femåring. MEN det är inte så lätt. Okej - sis - JAG låter dem inte göra så här något mer. Fast det betyder ju bara helt enkelt att inte utsätta sig för just exakt det sällskapet öht. Välja bort vissa människor helt enkelt. Välja bort dem som stjäl energi och utnyttjar.

Jag vet att jag har svårt för vissa saker, svårt att känna mig utanför samtidigt som jag inte klarar av att begära att jag får vara med på ett tydligt sätt. Vill att folk ska VILJA ha mig med - inte behöva be om det. Och visst det är MITT problem som jag borde ta itu med (hur man nu gör det?)

1 kommentar:

Annette Wallenius sa...

Min lilla söta syster. Det är klart att det är JÄTTEsvårt att inte gå ner sig i den där typen av känslor. Ibland så gör man det ändå (även jag vet du ju).

Och jag vill alltid vara mer med dig. Och med barnen och på landet och allt det där vi har gjort massa gånger som man alltid vill ha mer av liksom :-)