lördag 23 januari 2010

Filmtajm8 kommentarer:

Å sa...

Vilka fina filmer:D

Anonym sa...

Tyvärr jag ser inga bilder

Irene sa...

Rör sig fint!

VildeKaja sa...

Han rör sig trevligt. Vad är det för hjälptygel du använder och varför behöver du det på honom?

PEWS sa...

Torill: Jag använder en tidemantygel och det är inte han som behöver utan jag. Jag är trots allt inte en speceillt duktig ryttaren. Han har inte hunnit lära mig allt han kan än ;)

Anonym sa...

Så fin han är!!
Nu får du förklara för mig som inte vet, vad behöver du tygeln för? Du skriver att det är du som behöver den, men till vad? Jag tycker du rider fint. Ser så lätt och enkelt ut då du galopperar.

Ullis sa...

Det var jag ovan! Namnet föll bort konstigt nog.

PEWS sa...

Ullis: Ja hans galopp är hans bästa gångart. För mig också hans enklaste gångart - jag hinner med så fint. En tidemantygel används av en skolad häst och en oskolad ryttare. Den hjälper ryttaren att hålla hästens huvud i en lägre form. Min häst är fint utbildad, van att gå med sitt huvud i "rätt form" och jag vill inte "förstöra" det genom att jag inte är tillräckligt duktig. Jag rider honom även utan tidemantygel men när jag tränar vill jag ha den där - vilket också ger mig möjlighet att koncentrera mig på annat är hans form - det fixar han själv. Jag kan, med mina händer, inte påverka utan det är bara om han lyfter sitt huvud för högt som tygeln har någon inverkan. Tex om man använder sig av en gramantygel så är det ryttarens hand som reglerar var någonstans hästen ska ha sitt huvud och är man inte duktig då så kan man lätt dra in hästens huvud för långt eller för lågt - vilket ju inte är så bra. Det är det som jag gillar så mycket med tidemantygeln att jag bara indirekt påverkar och aldrig direkt. Hoppas det ger dig ett svar Ullis?