torsdag 14 januari 2010

Jag tror kanske

att jag har världens absolut bästa häst - ever! Och så undrar jag lite om ni börjar tröttna på alla superlativ om min fina häst? Jag menar, jag skriver ju knappt om annat ...

I går var det träning för Jenny, jag åkte själv. Att lasta själv har jag ju redan talat om är inga problem men hur skulle det gå att lasta av själv? Jag var faktiskt riktigt nervös innan jag skulle åka. Men det hade jag ju kunnat bespara mig, kan jag säga. Jag började såklart med att knäppa loss honom fram, gick bak och öppnade luckan, lämmen och bommen - gick runt trp och in till honom och backade ut. Plätt lätt *hihi*
Sedan stod han bredvid trp helt cool lugn under tiden jag tog av transportskydd, täcke och sadlade på. Sen gick vi in i ridhuset och körde en timmes stenhård träning haha - jag var helt slut och Zorino var genomsvettig när vi åkte därifrån dryga timmen senare. Men åh vad kul det var och nej Ullis, tyvärr, ingen som kunde filma denna gång heller. Men nästa vecka kanske (blink blink till Å).
Jenny blev imponerad över hur långt vi kommit sedan jag var där sist, en månad sedan. Hon tyckte vi såg så mycket mer samspelta ut nu och att jag var så mycket mer avslappnad. Men så har jag ju ägnat hela månaden åt att rida nästan varje dag och framför allt tänja på min egna gränser hela tiden. Kul i alla fall att även hon ser skillnad :D
Att åka hem gick precis lika bra som att åka dit. Däremot knäckte jag till något i ryggen när jag skulle stänga igen trp när jag kommit hem :(
Och jag trodde jag skulle ha jätte-träningsverk idag men det har jag inte, pyttelite kanske men inte alls farligt :)

4 kommentarer:

Anonym sa...

Jaha, då förstår jag

Ullis från Göteborg sa...

Fast nu får du ta åt dig också av äran. =)
En bra häst har du med all säkerhet (och nej, jag tröttnar inte på att läsa om hur bra han är), men för att ta fram det som är bra hos en häst måste ryttaren också vara bra.
För annars blir det som man ser på många ekipage, att hästens kvaliteter inte kommer fram för att ryttaren inte har förmåga att ta fram dem. Ryttaren kan vara för oerfaren också.

Så ta åt dig du med. Ni två är tydligen Well matched. Det är helt underbart tycker jag. :)
Det är super för dig, men även för din häst. Det måste väl vara alla hästars önskan att få en ryttare som passar en så bra?

Synd att det inte blev någon video. Det hade varit roligt att se er utveckling! Men jag hoppas på en annan gång! :)

PEWS sa...

Ullis: Men jag är verkligen inte en speciellt bra ryttare - jag kanske är en bra hästmänniska men så bra på att rida är jag inte. Jag är oerfaren och har inte hunnit så långt. Men han är en läromästare och jag ska lära mig MASSOR av honom *hihi*.

VildeKaja sa...

Härligt att du hittade 'din' häst och att det verkar hålla i sig. ;-) Försökte vinka på dig i dag förresten, stod och väntade på att du skulle köra förbi när jag kom från Kagghamra. =)