onsdag 27 januari 2010

Stamtavla

I och med att jag är hemma och "passar" min tillfälligt handikappade son så hade jag lite tid över, efter att jag så fint hade städat hela skrivbordet och då passade jag på att söka lite på min fina hästs fina stamtavla *hihi*
Dock har jag inte kunnat hitta så mycket om hans mamma - om någon har en länk till en sida om danska ston - snälla skicka den länken till mig!

Zorinos pappa - Blue Hors Silver Moon - Silver Moons stamtavla

Zorinos morfar - Grandis

Zorinos morfars far - Grandios

Zorinos mamma Fionas stamtavla

Nu vet jag varifrån han har fått sin fina fuxfärg - mammans sida. Både morfar och morfars far är fuxar, vad mamman är vet jag ju inte men hans pappa är skimmel, liksom hans fina halvsyster Matiné (som så tragiskt avlivades häromdagen). Även en annan av Silver Moons kända avkommor - Success är skimmel. Så på den sidan verkar det vara mest skimmlar.

3 kommentarer:

Ullis sa...

Jag måste få fråga dig en sak! Jag undrar vad du har för skor då du rider utomhus och det är så kallt som det varit nu ett tag. Jag själv fryser som en hund och hittar aldrig tillräckligt bra skor. Du som rider så mycket ute har du bra tips på bra skor?
Använder du thermobyxor?

PEWS sa...

Ullis: Jag har ett par helt vanliga jodphurs från Hööks som dock är lite för stora så jag får plats med sockor i. MEN jag fryser ofta i dem. Nu för ett tag sedan köpte vi ett par nya skor till dottern, då hon vuxit ur sina ga och det var ett par riktigt bra jodphurs (jag kan kolla när jag kommer till stallet ikväll vilket märke) som är fodrade med fårskinn och har en fårskinns-sula. Supervarma och jättebra fäste under, i stigbygeln. När jag inte rider, utan mockar och fixar mat å så vidare så har jag alltid riktiga vinterkängor, byter strax innan jag rider och sedan tbx när jag ridit klart. Fötter och händer är det man fryser mest om i stallet tycker jag. Thermobyxor använder jag aldrig, däremot har jag ett underställ (köpt på sportbutik) på mig, både upptill och nertill och sedan vanliga ridbyxor ovanpå. Det fungerar, jag fryser oftast lite när jag skrittar fram men sen går det bra. Faktiskt även när det har varit uppemot minus 20. På överkroppen har jag understället, en microfleecetröja och sedan en vanlig fleece ovanpå. När det är jätte-jättekallt sätter jag också på mig en tjock jacka men inte när jag rider, det blir dels för tjockt och dels för varmt efter bara ett kort tag.
Ja som vanligt - en hel uppsats när jag får en fråga om något hehe

Ullis sa...

Jag är ändå glad för att du tog dig tid att svara (det betyder att jag gillar svar i romanform). =)

Jag fryser ibland så mycket om låren att det känns som om jag tappat känseln i benen. Inte skönt, men jag har inte använt thermobrallor heller. Jag tycker det blir klumpigt. Kolla gärna märket på dotterns skor. Köpt på Hööks? Just nu har även jag jodphurs från Hööks. Ofodrade tyvärr men med fårskinnsinlägg. Det är ändå för kallt. Jag måste köpa ett par riktiga vinterkängor. Jag rider 1.5 timmes pass och i slutet är det inte nådigt för tårna. Iofs är jag en riktig fryslort. Fryser om fötterna trots plusgrader...