söndag 10 januari 2010

Markservice

Vår lilla Kakan har protesterat rejält och verkligen talat om att allt inte står rätt till. Efter att ha kontrollerat hans hälsa så gott det går, sett att han inte har ont någonstans så kom vi fram till att han är rejält trött på vårt lilla, tråkiga ridhus. Så E har fått stränga order om att inte vara där annat än i absoluta nödfall. Eftersom jag egentligen tycker hon är för liten att ge sig ut på en ordentlig runda i skogen alldeles själv så fick hon idag sällskap av S och Zorino och L och Kodak. De red ut och var bort dryga timmen och hade haft jätteskoj. Kakan hade kommit lååångt efter dem stora hästarna när de tog sin första galopp, vilket man ju verkligen kan förstå med tanke på hans korta ben *hihi*. Efter det fick Kakan vara först istället och det gick ju bra det med. S valde att låta Zorino skritta en bit och låta dem andra komma iväg innan hon släppte honom i galopp-backen och efteråt berättade hon att hon nog aldrig galopperat så fort förrut :D Och efter gårdagens ritt i sommarhagen förstår jag lite HUR fort det kan gå i skogen med Zorino :D.
Kul hade dem i alla fall och Kakan kom tillbaka och var rejält svettig, så han fick stå kvar inne och äta och torka.
Själv skötte jag markservicen till alla mina tre hästar idag, samtidigt som dem andra var ute i skogen. Mockning och mat. Dessutom behövde alla tre mer torv. Har ni provat att bända loss frusen torv någon gång? Inte så kul kan jag säga :( Men behövs det så behövs det.

2 kommentarer:

Sofia sa...

Jo nog hade vi kul alltid ;D Det blev en riktigt lyckad tur, och tack för att du fixade allt annat :) Frusen torv till tre hästar kan inte vart kul...

VildeKaja sa...

Jodå, visst har man hackat i frusen torv tidigare. =)