måndag 25 januari 2010

Träning för Moa igen

Det är så orimligt roligt att träna för Moa igen. Jag har verkligen saknat det. Dels så är hon en duktig tränare, dels så månar hon så om hästarna, hon har en förmåga att se exakt vad man gör för fel och alltid vad man gör som är bra, hon ger en många klappar på axeln (vilket jag tycker man behöver), hon varierar ridpassen så att det blir kul BÅDE för häst och ryttare.
Idag började vi med framdelsvändningar - vilket faktiskt inte gick så bra. Trots duktig häst så hjälper det ju inte om ryttaren sitter där uppe och "tramsar". Jag måste verkligen öva mycket, mycket mer på just detta. Sitter nog så fint ihop med mina problem att hålla ihop min häst på yttersidan. Efter detta gick vi över på skänkelvikningar och till slut så satt det några stycken som kändes bra. Samma sak här - håll koll på ytter!!!! Efter skänkelvikningarna jobbade vi lite med formen, låg form eftersträvades - inte så lätt! Sedan släppte Moa mig en liten stund och jag jobbade vidare lite själv och det kändes bra :). Jag galopperade lite och växlade lite mellan trav och galopp, försökte också växla lite mellan olika tempon i de olika gångarterna.
Överlag så satt jag ner en hel del (mer än jag brukar) idag och för första ggr så kändes det bra! När jag åkte hem så kände jag mig sådär härligt trött i magmusklerna och i benen.
Härligt att ha en dressyrtränare igen och hon kommer tillbaka även nästa måndag - jippi!!

1 kommentar:

Irene sa...

Kul att läsa om din träning!