söndag 24 januari 2010

Inte så smart

Idag släppte jag min häst lös i ridhuset en liten stund. Tanken var att lös-longera ... att tänka är ju alltid bra men man ska också försöka tänka hela tanken ut och inte fastna någonstan på mitten. Vi känner inte varandra så där jätteväl ännu min häst och jag. Om vi säger så här - jag kommer inte behöva lägga några kronor på att ta ut en kiropraktor just nu i alla fall - ett tusen brall/backut-sparkar och bockningar senare. HERREGUD så han brallade på - jag har aldrig sett på maken. Men någonstans bland alla tankar känns det ändå lite roligt - jag och B brukar skoja om att han är lite hjärndöd för han är så extremt lugn av sig när man hanterar honom men han kan minsann, det visade han idag. Han låg ner i kurvorna och ni som vet hur litet ridhus vi har förstår att han mest låg ner hela tiden, sparkade bakut, brallade och skenade runt i galopp. E och jag kollade på varandra och sa att han gör snart illa sig. Som tur var så skenade han runt i kanske fem minuter och sedan lugnade han plötsligt ner sig och kom in till oss på mitten. Mina små försök till att lugna ner honom innan brydde han sig inte ett dyft om.
Inte okej Pernilla, inte okej ... men man lär sig av sina misstag!

5 kommentarer:

Irene sa...

Härligt att få bralla av sig!!!

Sofia sa...

Man måste få släppa loss ibland ;)

PEWS sa...

Ja jo men han är en aningens för dyr för att göra sådana misstag med ... hmm

VildeKaja sa...

Äsch då, han har nog koll på sig själv. Låt han bralla av sig i ett ridhus där det är förhållandevis plant och med bra fäste. Du vet vad 'lösgörande' det kan vara att få 'knäcka' loss sig själv .. ;-)

Ullis sa...

Det är nog bättre att han hoppar omkring och tokar i ett ridhus än att han ramlar omkull på en isfläck i hagen och bryter benet.