fredag 8 januari 2010

Till Ullis

Tackar! Jag sitter nästan här och rodnar *hihi*. Jag började med hästar för 4-5 år sedan bara men eftersom jag är som jag är - extremt kunskapstörstande plus att jag verkligen går in för saker som intresserar mig med 100% engagemang så har jag lyckats lära mig en del. Min första häst - Sudden - fick jag jättefin hjälp att köpa. Hjälpen kom från min dåvarande tränare (tack Tolla). Då hade jag VERKLIGEN ingen aning om pris eller något sånt. Men jag hade tur - han var verkligen en mycket bra häst för mig! När jag köpte Kakan så hade jag ju lärt mig lite mer och han var lite billigare - kanske för att han är så liten :). Honom köpte vi av en hästhandlare. När det gäller priset får man se lite vad liknande hästar kostar när man letar runt bland annonser.

Jag köpte ju en häst innan Kakan också - Rasmus - honom har jag sålt vidare till min kompis. När jag köpte honom fick jag hjälp av samma som med Sudden. Vad gäller Zorino så skulle jag ju helt enkelt köpa mig en rikigt duktig dressyrhäst och då fick man ju såklart betala lite mer. Där fick jag hjälp av min nuvarande tränare Jenny och det gäller både pris och hjälp vid provridning m.m.

En annan tränare jag har haft säger att hon ska be mig följa med när hon ska köpa sin nästa häst för jag har sån "näsa" för bra hästar. Och kanske är det så - jag har köpt 4 hästar och alla är verkligen riktigt bra, mentalt. Sedan att Rasmus fick fång, det kunde man ju aldrig veta i förväg. Jag har bara gått på känsla när det gäller hästarnas personlighet och när det gäller priset har jag haft koll på vad hästar med liknande utbildnings-ståndpunkt har kostat.

Hoppas du fick ett bra svar Ullis :D

1 kommentar:

Ullis från Göteborg/ Göteborgsryttaren sa...

Tack för ett väldigt utförligt och bra svar!
Jag har förstått att du är en väldigt ambitiös person med ett stort hjärta för dina pållar. En sådan hållning verkar du ha då det gäller allt kring dina hästar och det är ju synnerligen ett gott personlighetsdrag. Dessutom är du riktigt sund i ditt resonemang runt hästar och hantering. Jag har läst lite bakåt i din blogg och det är som en röd tråd just det där med god hästhantering och sunda åsikter. Kanske är det just detta samt din vetgirighet som öppnar upp för dina utmärkta hästköp? Du köper hästar med hjärtat och då blir det rätt helt enkelt.

Det är roligt att läsa din blogg för du skriver så utförligt vad du gör i eran hästvardag samt på dina träningar. Alltid lär man sig något resonerar jag! Hoppas bara på mer träningsvideor, för det är ytterligare ett att lära sig på! Precis som du är jag grymt vetegirig själv och ser det mesta här i livet som ett sätt att få veta mer. :)

Ha det bra i kylan!