torsdag 18 februari 2010

Lugnt

Ovanpå den lilla magkatarren så har nu också en liten förkylning hittat vägen till mig :(
Snälla Moa (min tränare) tog hand om Zorino idag och jag hade goaste Sudden att bry mig om. När vi kom till stallet så hade Moa varit snäll och mockat inte mindre än 3 av 5 boxar - inte illa - lyxigt :)
Vi fixade allt färdigt och gav oss ut i skogen. B på Rasmus, jag på Sudden, Moa på Zorino och E på Kakan. Det blev en mycket trevlig liten tur och på vissa ställen på vägen hem var snön riktigt djup, vi gick på ställen där ingen gått före oss.
En lite kort galopp blev det också - B hade fått för sig att det var dags för det i igångsättningen för Rasmus. Det gick strålande bra, han fattade galopp av sig själv och han var glad och framåt.

På vägen hem hände något hemskt däremot. Vi hade, redan i stallet fått höra att grannstallet (en ridskola ute vid stora vägen) hade haft 7 lösa häster som hade sprungit vid stora vägen. Vi undrade såklart hur det hade gått och hoppades ingen blivit skadad. I bilen på vägen hem såg vi att en hästkropp låg vid sidan av vägen och bredvid stod en polisbil. Så då fick vi svaret på hur det hade gått. Usch och fy!!! :(

6 kommentarer:

ponnymamman sa...

Åh vad fruktansvärt!!
Var m en gång f länge sen när en häst blev påkörd. Usch.

Tack f kommentaren om sporrarna!
Har en ponny som kickar lite åt skänkel o spö vid hoppning, tänkte att den taggiga modellen kanske passar herrn bättre..! ;)

Maria sa...

Läste om olyckan i tidningen och hoppades innerligt att det inte var någon kompis som råkat illa ut. Hemskt är det i vilket fall som helst.

Kul att även du "hejar" på mina små framsteg! I helgen är det dags igen... är redan lite nervös :(
Men det är bara att kämpa på!

Tror att det kan funka med den blå/gröna färgen på din häst.. det finns en bild på HW där den färgen ligger på en fux!

/m

Ullis sa...

Åh, sådant där är alltid så sorgligt och hemskt. :-(

Krya på dig! :)

VildeKaja sa...

Har tänkt SÅ många gånger i den där korsningen att det kommer hända något hemskt en vacker dag. Ridskolan ligger HELT tokigt till och ungarna kommer i flock och skall rida över stora trafikerade vägar. Hästarna står och trippar för att komma iväg medan långtradarna susar förbi. pust! Fattar inte hur föräldrar går med på det! Jag hörde att de hade skenat från Nolinge-hållet på ridtur? Ryttaren hade ramlat av (som tur var).. eller var det rymlingar (för 50:e gången)?

PEWS sa...

Torill: Det var en hel ridgrupp ute och red. Ridlärarens/ledarens häst blev skrämd av ngt och skenade hemåt varpå ryttaren föll av. De andra hästarna gav sig av i sken efter den första (såklart!) och alla ryttarna ramlade av. Två hästar kom först helskinnade över på rätt sida och den tredje blev påkörd. Bedrövligt!
Ja vi har många, många ggr pratat om att sånt här kan hända och att man är glad att man inte står där med hästarna.

Teija sa...

Hörde om det här på nyheterna. Tur i oturen var ju att det var en veterinär i bilkön som kunde avliva den allvarligt skadade hästen på en gång. Skönt att den slapp lida länge i alla fall och att ingen människa blev skadad även om det var en chock.

Såg att du är sjuk, hoppas du kryar på dig snart och att turen till Göteborg blir lyckad:D