söndag 14 februari 2010

En vecka

gick ... bara som sådär. Jag har magkatarr och försöker ta det så lugnt jag kan. Jag klarar verkligen inte av stress, inte nog med att jag får magkatarr lätt som en plätt, jag får ont i hela kroppen av stress. Jag är en riktig vekling.
Hästarna mår i alla fall bra. Det har dock blivit en väldigt lugn vecka. Zorino har vilat 5 dagar. En dag red Moa (min tränare) och idag har jag tömkört över cavalettibommar. Suddis har också vilat sig (i form hoppas jag hihi). Eftersom hans kära Sofia har haft körkortsteori hela veckan har han fått stå ut med mig som skötare istället och därmed inte blivit motionerad så mycket.
Kakan är arg som ett bi, antingen är det något fel på honom (att han har ont någonstas) eller så är det pälsfällningen som är på gång. Varje gång han sätter päls och fäller päls blir han så enormt retlig att det knappt går att rida. Nu har dem rid-uppehåll i minst en vecka. E går ut på promenader, tömkör och kör ledarskapsövningar istället. Som motåtgärd får han tredubbel dos av b-vitamin varje dag. Det har fungerat förrut så vi hoppas på det denna gång också.

7 kommentarer:

Irene sa...

Hoppas det löser sig. Bra att du känner av att du måste ta det lugnt så inte stressen gör dig sjuk.

Anonym sa...

Kanske man kan prova att ge Kakan Bvitamininjektioner om han har det jobbigt med pälsfällningen? Affe var likadan och honom hjälpte det med några sprutor iallafall :)
Kram Tolla

Ullis sa...

Med din karaktär tror jag det är tvärtom. Du är har med all säkerhet en hög smärttröskel och kan därmed samla på dig stress i kroppen under en lång tid. Då det "brakar" (symtom) så ser det ut som om du är en vekling.

Ta hand om dig!

PEWS sa...

Tolla: Vet inte du vilket meck det är varje gång Kakis måste ta sprutor - han är paniskt rädd för allt vad vet. heter och sprutor allra mest. Nej, jag tror det är bättre med b-vitamin i flytande form i maten till den lilla parveln. Men tack för tipset.

Ullis: Nja jag vet inte det ja ... jag blir så irriterad över att lite stress sätter igång så enorma reaktioner i kroppen. Jag fick en enorm reaktion när min dotter var nyfödd, så illa att jag fick en felaktig diagnos på en hemsk sjukdom fastän det "bara" var stressreaktioner. Så lite vekling är jag ändock.

Ullis sa...

Ja, du vet ju bäst! Det är ju din kropp! :)
Fast även jag tyckte det var en enormt stressig upplevelse att få barn, även om det nu var härligt också. Tyvärr blandar läkare ofta ihop stress med andra sjukdomar. Men det beror nog på att man inte vet hur illa stress kan gå åt kroppen.
Fast jag håller inte med dig om att du är vek bara för att du inte är stresstålig. Du är bara extra känslig för stress och det är inte något negativt. Det är mer en konsekvens av det samhälle vi lever i.

Moa N sa...

Behöver du mer hästhjälp i veckan - inte bara ridning alltså, utan mockning eller tömkörning eller vad som helst - så har jag tid hela denna vecka, och skulle gärna spendera lite tid med att... jag vet inte... hacka i torvkontainern eller nåt. ;)

Hoppas du mår bättre snart, kram på dig!

PEWS sa...

Moa: Torvcontainerna är tom - TACK gode gud ;)
Men du får jättegärna komma och rida och fixa till Zorino på torsd eller fred. Du skulle ha varit nöjd med min ridning idag - hihi :D