måndag 20 december 2010

Nu ska jag berätta

vad jag varit lite hemlighetsfull med på sistone här i bloggen

stallet där jag har mina hästar ska läggas ner och vi måste alla hitta en ny plats att stå på. Det känns både jobbigt men ändå också samtidigt lite nödvändigt. Jag har inte riktigt trivts på ett tag och inte E heller. Och framför allt inte hästarna. Att stå inne på box i 18 timmar av dygnets 24 när man är endast 5 år är inte på något vis bra. Jag har under ett tag försökt att hitta ett alternativ men allt faller på att man ändå inte kommer vara nöjd. Var man än hamnar så finns där nackdelar som ändå inte förstår/inser när man flyttar dit. Man blir besviken. Jag vill ju ha min egen gård, inte harva runt på andras ställen.

Vad som däremot är en stor nackdel med att stallet läggs ner är att vi har ett sånt himla trevligt gäng på stallet - människor som vi trivs så himla bra med.
Det finns några som jag bara inte någonsin får tappa kontakten med - dels Sofia som ju köpt min finaste lilla Suddis och dels Millis som är min extradotter. Såklart inte heller B - men vi har ju å andra sidan planer för framtiden -hihi-
Utöver dessa är det många fler som jag gärna står på samma stall som och som jag kommer sakna jättemycket när den dagen kommer då vi skiljs åt.

Idag har jag varit och tittat på ett ställe som verkar vara bra - litet, bara 6 boxplatser allt som allt - men en gigantisk jättehage som såg jättetrevlig ut.
Fördelar: hästarna får gå ute i ca 12 timmar per dygn, fri tillgång på hösilage i hagen, inga pass (om jag inte vill), rätt så nära hemma.
Nackdelar: ingen plats för hästens alla saker, inget varmt rum i stallet.

I morgon ska jag till ett till. Det är lite liknande där jag var idag - hästarna går ute långa dagar och har fri tillgång i hagen. Detta ställe har uteboxar men tillgång till stall när man pysslar om hästen. Vi får se hur det ser ut med plats för saker och om det finns ett uppvärmt rum.
Återkommer med rapport :)

3 kommentarer:

LisaFlisa sa...

Kommer ihåg sist när när du och E letade runt och jag hängde med, massor med stall kikade vi på och det var så himla roligt!! :-)
Hoppas ni hittar något som passar!
Kramar

VildeKaja sa...

Ajdå, hoppas ni hittar något bra ställle ..eller ännu hellre att ni hittar en gård dit jag kan flytta in med våra hästar =) Eller att vi hittar gård dit ni kan flytta med era hästar. haha. Kan ingen annan ta över stallet? hmm..

Unknown sa...

Tråkigt att stallet ska läggas ner :( Var det Sthlms Stads beslut eller?
Hoppas ni hittar ett bra stall! När måste ni flytta ut?
Det är inte lätt att hitta ett stall som både en själv och hästarna trivs i men det finns ju så många stall i närheten.
Kram