torsdag 2 december 2010

1000 år senare

var den frusna torven ett minne blott ... inte bara tusen år senare utan också ett jävla massa hackande senare. Fyyy! Jag lånade en värmepistol och värmde och hackade bort men det var jobbigt.
Tips till alla som har en transport, lånare/hyr en transport, åker i en transport - TA BORT TORV/BAJS-RESTER PÅ ENGÅNG NÄR DET ÄR MINUSGRADER UTE.

Ett alternativ för min del hade ju i och för sig varit att vänta tills i maj när det börjar bli plusgrader igen ... men nä, trist tycker jag.
Och nej då jag är inte alls bitter och arg, nejdå ....

I dag red jag och Emma en liten stund ute på stora volten - jättemysigt i all snö. Mjukt och härligt :) - trots att ingen av hästarna har vare sig snösulor eller broddar så gick det alldeles utmärkt.

Eftersom kära maken är på äventyr på andra sidan Sverige så huserar jag själv här hemma med barnen. Vi har sjukstuga så det är så skojigt så. Sonen hostar snart lungorna ur kroppen, hans syster kommer inte så långt efter och jag finns någonstans mittemellan. Hostmedicinen håller på att ta slut för det slurkas på både till höger och vänster.
Hoppas nu bara mannen inte tog med sig host-eländet till bror-snor och bästa svägerskan.

För ett par veckor sedan fick E möjligheten att börja rida i en grupp med tjejer som hon red med när hon började rida en gång i tidernas begynnelse. Det är på en ridskola här i närheten. Dit har vi åkt några gånger nu och det är jätteskojigt. Igår hoppade E och Nido 110cm! DET tycker jag är högt. I vilket fall så pratade jag lite med tränaren efteråt. Hon vet att vårt mål för nästa år är att kvala in Nido till SvRF tävling för 6-åringar. Kvalen går i LA-höjd - dvs 1m. Tränaren tyckte vi skulle köra på - hon tror det kommer gå vägen. Kvalen börjar i mars och avslutas i september. Man ska klara tre felfria LA rundor på regional klass i avd B eller A. Finalen rids också på 1m och går i tre omgångar i samband med inomhus SM. Det är bara aktuellt med omhoppning om några ryttare har exakt samma antal fel när alla rundor är ihopräknade.

Så häromdagen donade jag med licenser för både ponny och ryttare. Ponnylicens är dyrt men är i alla fall bara en engångskostnad - licensen följer ju sedan ponnyn resten av dess liv. Ryttarlicensen är ju också dyr - speciellt på nivå över lokal. Jag känner mig tvungen att skaffa ponnylicens till Cuba också - skulle ju vara kul om även hon får följa med på lite tävlingar.
Jag har kommit fram till att det är en j-la dyr hobby - att tävla menar jag. Regionala tävlingar lär väl också kosta mer i startavgift jämfört med lokaltävlingar. Det blir massa nya saker att lära sig. KUL :D

4 kommentarer:

Millan sa...

Jag hoppas att hästskötaren fort. har jobb?! :D

Helena sa...

Vart tog filmen från i onsdags vägen??

PEWS sa...

Helena - det var inte min kamera så jag får väl filerna såsmåningom ... snart hoppas jag själv :) Lägger ut här så fort jag kan :)

Å sa...

Ja nu passade det sonen :) så nu har jag alla filmer på dvd:)...och 1.10...den lille grå är som en gummiboll, så med nytt självförtroende kommer 1 m inte att vara något nästa år:):)