måndag 16 augusti 2010

Tävlings-säsongen inledd

Så var tävlings-säsongen inledd med en pay&jump på Runsten. Denna gång fick båda ponnyerna följa med och båda skötte sig exemplariskt. Lite så undrade var vi över vad Kakan skulle tycka om sin nya resekamrat men han tog det med ro. Dock tror jag han undrade lite hur i all världen vi kan ta med oss en så otålig krabat ut på tävlingsplatser ;)
Medans Kakan, i vanlig ordning, stod lugnt och stillsamt och väntade på sin tur, trampade Nido omkring, skrapade med hovarna (bra där att dom är oskodda) och allmänt hade sig i transporten under väntetider. Att stå still är inte riktigt hans grej, har vi märkt. Dock är han inte särskilt upprörd utan mer uttråkad och undrande till vad ska hända nu.
Först ut var Nido på 50cm och jag var så nervös att jag, verkligen på allvar, trodde jag skulle svimma. Tjejerna som var med som tävlingsskötare tyckte jag var läskigt blek i ansiktet. Dock gick det väldigt bra och E - klok som hon är - tog det vääälidgt lugnt och tog ned honom i trav mellan i stort sett varje hinder för att det inte skulle gå så fort. Dom var felfria och fick en väl förtjänt rosett :)
In med Nido i transporten och ut med nästa ponny - ingen rast och inge ro *hihi*.
70cm med Kakan och det gick superbra :)
På 80cm med Kakan däremot gick det sämre - han fick ett pet och stannade några gånger. Men man såg tydligt att det inte var något tönt-stopp (i klass med hans första tävlings-säsong) utan han tyckte helt enkelt det var lite högt och dom hade lite dålig fart. Med bättre kondis är 80cm inga problem.
Sedan stoppade vi tillbaka lill-ponnyn och åkte hem igen.
Från stallet var även en del andra ponnyer och ryttare med. Totalt 4 ponnyer och alla fick komma hem med varsin rosett  - inte dåligt :)
Av dom 4 ponnierna är det 2 som ska vara med i div II-laget i höst plus en annan också. Så från vårt lilla stall är det 3 st som ska vara med i laget. Det tycker jag är jättekul :)

Bilder från tävlingen:2 kommentarer:

Stina sa...

Vad duktiga dom är !

Annette Wallenius sa...

Vad söt hon är, lilla Emma :-)