fredag 20 augusti 2010

Öppet brev till Team Caf, Camilla Andersson Füller

Jag upplever att du har lurat mig, genom hela den här processen. Det började redan från början när jag ringde dig, oerhört ledsen över det beslut jag tvingats ta – att sälja min älskade häst.  I telefon och per mail berättade du för mig att det skulle kosta mig 6000kr per månad plus 10% i provision att få min häst såld med din hjälp. Jag som var i en utsatt och svår situation, med min knäskada, kände mig tvungen att välja att sälja min häst via förmedling. Jag kollade runt lite men du var den enda som kunde ta emot min häst omedelbart. När jag ringde talade jag om för dig att jag tyckte det var dyrt och du sa då att det fanns ett annat alternativ – 4000kr i månaden och 15% i provision. Jag räknade här hemma och kom fram till att jag nog trodde min fina älskade vän skulle vara lättsåld och jag valde det alternativ som var dyrare per månad.

Den dagen kom då jag skulle åka iväg med min vän och lämna honom hos dig. Du skulle ha kontanter för första månaden och vi skulle skriva ett kontrakt. Det visade sig att du inte var där när jag kom så ett kontrakt skulle du skicka. Efter några dagar ringde jag för att höra att allt gick bra – inget svar. Jag talade in ett meddelande på telefonsvararen och bad dig ringa. Några dagar senare ringde jag igen – återigen inget svar. Så höll jag på i nästan en vecka. Då bestämde jag mig för att ringa en sista gång och om du då inte svarade skulle jag åka och hämta min häst. svarade du. Allt var bra. Jag hade ännu inte fått något kontrakt och bad återigen om det.

Det kom nästa dag – där stod det 6000 kr per månad och 15% i provision!

Dumma, dumma jag skrev på det utan att kontrollera mot det mail jag fick av dig från början.

Dumma, dumma jag litade på att en människa som skulle föreställa professionell.

Jag åkte sedan iväg på semester utomlands och du lovade att vi skulle hålla kontakten via mail så jag fick veta hur det gick med allt.

Efter någon vecka kom ett mail om att det fanns en intresserad spekulant. Efter ytterligare en tid kom ett mail där du skrev att hon bjöd en vissa summa pengar för min häst. Jag sa nej – det vill jag inte sälja honom för, du får sätta ut annons igen och försöka mer, svarade jag. Bara några timmar senare kom ett nytt mail från dig där du skriver att köparen accepterat mitt bud. Åh vad jag blev glad och det hade bara gått precis en månad sedan jag lämnade honom hos dig.

När jag kom hem från min utlandsresa började jag undra var mina pengar var … men ytterligare en resa kom emellan och jag tänkte jag tar itu med det så fort jag kommer hem.

Två månader efter jag lämnat honom hos dig frågade jag efter mina pengar och fick till svar att dom skulle sättas in på mitt konto veckan därpå.

Jodå pengar kom det in på mitt konto – men … det saknades 6 750:-

När jag frågade var resten av pengarna var fick jag till svar att dom var för den senaste stallhyran och för skoning.

Du tycker att jag ska betala stallhyra för en såld häst. Jag tycker att om du inte tycker han var såld förrän du lämnat honom ifrån dig och fått pengarna så borde han också ha varit ute till försäljning och också visats för spekulanter – vilket han inte var.

I efterhand har det också framkommit att det inte ens finns ett kontrakt på försäljningen – du säger det finns ett kvitto. Jag skulle vilja se det där kvittot. Du kan lika gärna ha sålt honom för massor av mer pengar, sagt en summa till mig och sedan tagit mellanskillnaden själv.

Jag har bett om att få hela försäljningssumman insatt på mitt konto och sedan en specificerad faktura av dig. Du vägrar.

32 kommentarer:

Millan sa...

:(.
Och jag som sa att hon var så bra, och att jag verkligen tyckte din ide var bra! :(. Ursh för dumma människor!

Å sa...

Så fruktansvärt oproffsigt och oseriöst!!! FYYYY! Varning till alla som tänker anlita ett försäljningsstall!

VildeKaja sa...

Hoppas du får en rätsida på det här med hjälp av er advokat. Så tråkigt när folk utnyttjar andra. :-(

Irene sa...

Gräsligt att bli lurad på det sättet! Inte nog med att bli av med sin kära häst. Du blev utnyttjad av situationen. Tråkigt!

Unknown sa...

Usch, är hemskt att man inte kan lita på människor, att de försöker luras allt vad de bara kan.
Jag har också dåliga erfarenhter ifrån Team CAF, även om jag bara var där för att köpa häst.
Hästen finns inte registerad till sin nya ägare som du kanske kan få kontakt med för att få kopia på kvittot?

Anna sa...

Hej!

Gud vad tråkiigt att du blivit lurad!! Själv köpte jag ju min häst av henne och det har ju i alla fall gått bra än så länge. Känner fler som köpt av dom och där det har gått bra. Har dessvärre oxå hört talas om affärer som inte gått så bra...

Det är sååå tråkigt när man blir lurad!!! :(

/Anna

Sofia sa...

USCH!!!!! Tkr så sjukt synd om dig! Men d e bra, stå på dig och ge henne va hon tål!

Anonym sa...

Detta bekräftar bara ordsproket om hästhandlare. Så fruktansvärt tråkigt! Jag kan ibland känna lite likadant som du gör, eftersom jag oxå har varit i kontakt med henne. Man blir varnad för denna typ av människor, men så står man där - lite desperat och i mitt fall okunnig... och blir blåst och lurad så det viner om öronen! Klen tröst kanske, men du är inte ensam om detta. Kram! Pia

Unknown sa...

Åh vilken tråkig historia. Hoppas innerligt att din häst slutligen kom till ett bra hem med bra hästmänniskor.

Magic Moment Chess-Strauss sa...

Ursäkta språket....men FY FAN för såna människor!!!Har för mej att jag har läst ett varningsmejl på Hästnet ang. dom för ett tag sen...Hoppas att du får hela summan och att du får se på kvittot,för det har du ju rätt till!!

Anonym sa...

Titta in hos mig på detta inlägget:
http://saraconnemara.wordpress.com/2010/08/21/yihaaaaa/

Ida sa...

Tycker du skall skicka detta brev till insändarsidan i tidningen Ridsport!
Hoppas allt löser sig Kram Ida

Maria sa...

Usch vad jobbigt. Hoppas du "vinner" över henne.

Både jag och min syster har råkat ut för samma sak av en annan hästförmedlare.... Men jag orkade inte gå vidare med mitt fall. Får se om min syster orkar driva sitt vidare.

Tydligen kan man inte lita på hästfömedlare.

Anna sa...

Man blir så arg när man läser detta! jag hoppas att det ordnar sig och att du en dag får veta hela sanningen. Hoppas att den nya ägaren hör av sig.
//Anna

Marianne J sa...

Vad tråkigt att det gått till så här! Finns det ingen organisation man kan anmäla försäljaren till, så att hon blir granskad?

Vänd dig annars till KO och fråga om råd! Och läs igenom även det fintstilta i försäljningskontraktet som du skrev under så du inte missar något väsentligt!

Marianne J sa...

Jag har länkat till ditt inlägg. Läs mitt blogginlägg med tankegångar om detta!

Freppsi sa...

Jag tycker du skall försöka driva detta ärende vidare. Jag vet inte om man kan typ kolla med konsumentombudsmannen. Som enskild privatperson har man alltid större "rätt" gentemot ett företag. Du bör kunna få reda på vem som köpt hästen och få veta köpeskillingen via dem.

teamcaf sa...

Innan sådant skrivs ska man ta reda på fakta. Jag fick en häst till försäljning som var 15 år gammal mkt dålig kondition och omusklad dessutom inga resultat som dressyrhäst. Lyckan för denna häst blev att den förra ägaren i danmark såg annonsen att han var till salu hon var rörd till tårar över att ha hittat sin häst igen. Hon betalade ett pris som han inte var värd men hon ville få tillbacka sin vän. Jag och min man levererade honom till danmark och såg till att han kom hem igen. Där kommer han nu att få leva lycklig resten av sina dagar. Beträffande dom saknade 6750 kr så va 6000 för stallhyra och 750 kr skoning. Vi skulle aldrig utnytja någons situiaton MVH Team Caf

emelie sa...

jag har också blivit lurad av team caf, vilket slutade med rättegång! dem sålde en häst med dolda fel. vi fick rätt såklart, hon fick ta tillbaka hästen, men sålde den vidare... vidriga människor är allt jag har att säga om dem!!!

camilla andersson sa...

Hästen hade absolut inga dolda fel. Det var en mycket mycket fin häst som troligen inte ägaren var nöjd med. Hästen går nu både dressyr och hoppning med goda resultat.Detta är mycket bra med tanke på att ägaren ville få hästen utdömd. Angående rättegången fick hon inte rätt utan lämnade ner hästen till försäljning när hon insåg att hon inte skulle få rätt. Tur för den fina hästen att han nu fått ett bra hem Med bra ägare!!!

sofi sa...

Vi har också varit i en tvist med Team Caf, värre människa än camilla får man leta efter.. hon borde inte få hålla på med hästar!!!

Team CAF sa...

Det är ju kul att det finns så mycket okunniga människor i denna värld! det är ju därför dessa problem uppstår, för att folk är så okunniga och inte kan ta hand om sina hästar på rätt sätt. Tråkigt att okunnigheten går till personangrep.

Anonym sa...

Verkar som ni allihoppa har varit missnöjda med era hästar, men istället för att säga det så skyller ni på dolda fel eller låtsas att hästen var eran bästa vän. Gud så patetiskt, ibland undrar man vilken värld man lever i. Det som ovanstående säger stämmer absolut inte, hela processen förvrids väldigt mycket utav personen. Själv så gjorde jag ett fantastiskt köp på Team Caf, ett köp som jag aldrig kommer att ångra. Camilla är en toppen person att jobba ihop med, en person som man verkligen kan lita på. Har aldrig hört ett ond ord om henne. Så lägg ner med erat skitsnack!! Ni är väl inga 15 åringar heller?

Maria Larsson sa...

Hej!
Du förstår att sådant som du håller på med kan gå till advokat eller polisanmälas?
Mvh Maria Larsson

Anonym sa...

Detta är en tuff bransch! Var inte så godtrogna eller lita på nån. Se till att ha allt nedskrivet, kvitton, kontrakt och BESIKTA era hästar ordentligt när ni köper dom. Det är mycket pengar och levande djur vi har att göra med, glöm inte det! Var noggranna!! Sen kan jag tycka att istället för att skriva här så gå till advokat istället och LÖS konflikten och gå vidare! Förhoppningsvis lär man sig en läxa till nästa gång.

Anonym sa...

Snälla, Team CAF, Camilla Andersson Fuller är hästhandlare, djäkla dravel här, om de hästar de hade var så himla bra skulle de inte säljas från Tyskland för 10-30-tusen, om hon betalar ens det! Om hon skulle köpa in hästarna för mer så skulle de inte gå att ta hit och sälja för 70-80-tusen. Hennes verksamhet skulle helt enkelt inte gå runt. Så vad vill jag då säga med detta! Jo, det innebär inte att de alla har dolda fel men man bör nog räkna med att det kan framkomma en del olika problem, och att det är därför hästarna gått köpa billigt i Tyskland. Camilla vet när hon säljer hästar som inte är helt schyssta, samtidigt har ju ni som köpare också ett ansvar. Måste säga att jag blir full i skratt när jag läser Team CAF´s svar här, kom igen, vad är det för trams om att hästen nu har kommit till sin rätta ägare..etc??!! Du sålde ju hästen till den första med om den var så fel..varför såld du hästen till dem?? trams!! Men tycker att de som har problem skall ta det till domstol, att skriva här hjälper ingen!!

Anonym sa...

Gå lägg er, ni har ju inge koll på hästar ... jävla amatörer som ska köpa häst. De är ju skrattretande

Anonym sa...

Som utbildad domare, tränare, jurist, veterinärassistent och erfaren ryttare upp på SM-nivå vill jag i egenskap av professionellt verksam i branschen varna för Team Caf. Har vid ett flertal tillfällen blivit inblandad i incidenter där oegentligheter och oärlighet lett till kostsamma och smärtsamma historier där Camilla Andersson Fueller stått i centrum. Det finns många bra försäljningstall som sätter sitt goda namn bakom hederlighet och ärlighet i att sälja och köpa hästar så det är orättvist att döma alla. Det ska vara ok att vara lite okunning privatperson och ändå bli professionellt bemött av ett försäljninsstall, det är lite av syftet med att dom existerar. Men vänd er till andra än Team Caf om ni vill få professionell hjälp och göra en bra hästaffär.

sofie wistrand sa...

Niär fan så jävla barnsliga som håller på att skylla på säljaren ti´ll eran häst har ni funderat på att det kanske är ni som inte kan rida! som tränare har jag sett många fina hästar färstöras bara för att det svenska folket inte kan rida!

Jag har själv köpt 5 hästar av team Caf och ingen av dom har någonsin vart skadade elr haft dolda fel. Ni är så sjuka som släpper ut eran okuninghet på andra människor som inte har ett skit med det att göra!

Anonym sa...

Men skit på er. Camilla är vidrig hon säljer sjuka hästar och vi som har råkat ut för henne måste ju ändå få säga vad vi tycker.
Visst hon säljer säkert endel som inte är det också men hon börjar blir väldigt känd runt hela landet nu. Och inte på ett positivt sätt

Chatarina sa...

Vi köpte en ponny av henne i vintras. Ponnyn är det inga större fel på men vid köpet hade han inget pass eller papper öht och var enligt Camilla från Tyskland så man kan ju undra hur dom fått in honom i landet. Enligt våran veterinär är han dessutom yngre än vad som uppgavs. Inget kontrakt skrevs vid köpet vilket jag tyckte var lite konstigt men struntade i det då ponny var väldigt billig. Men jag skulle nog inte köpa någon dyrare häst av henne

Anonym sa...

Jag måste säga att ni är vvväldigt fel ute med era bedömningar! jag köpte en häst av Camilla för 1 år sedan och jag är hur nöjd som hälst med min fina lilla häst! vi köpet gjordes dessutom ett seriöst kontrakt på 8 sidor som jag läste igenom nogrant. Vi gjorde en grundbesiktning på solvalla hästklinick och veterinären hade inget att utsätta. Jag känner flera i personer som har köpt häst av Camilla och alla har genomlevt samma sak och är väldigt nöjda med sina hästar. Så deet som ni håller på att säga är inte direkt det jag kallar för fakta! Ni kanske borde ta reda på den rätta faktan innan ni förtalar er på internet och t.o.m kan göra er straffbara!