tisdag 31 augusti 2010

Börjar tröttna

på "curling-livet" ... visst gillar jag att mocka och fixa mat till hästarna men det får gärna varvas med en och annan ridtur ... trist att BARA mocka. Vill ha en egen häst att gosa med (och rida såklart) !!

Idag fick vi ÄNTLIGEN analysen på vårat grovfoder. Och gissa vad - alldeles för lite fosfor och kalcium. Så typiskt - aldrig blir man nöjd - hehe.

Så nu har jag ägnat några timmar åt att räkna ut foderstater åt alla fem hästarna. Jättekul att för första gången räkna ut en foderstat till en unghäst (på riktigt unghäst - alltså under 3). Skruttan behöver typ 3 ggr så mycket hö som t.ex Kakan och dubbelt så mycket mineraler - hihi.

Igår var det träning med laget inför allsvenskastarten på söndag. Det var i ett helt nytt (för oss nytt) ridhus och en helt ny (för oss) tränare. Cathrin Persson heter hon och det var i Husby (såklart). Det gick bra för E och Kakan - han är så okomplicerad att dels ha på nya platser och dels göra sådana här träningar med. Han bara gör det han ska hela tiden - skönt! :D Vi fick skjuts av en av dom andra i laget som också står i vårt stall. Alltså fick Kakan dela trp med Pamir och det gick alldeles galant. Dock hade dom olika träningstider för Pamir är en d-ponny. Så efter E hade tränat klart fick Kakan stå i trp i över 1 timme men vi hade ett skönt fleecetäcke med så han stod mest och sov :)

På söndag är alltså första deltävlingen och E kom med i laget denna gång - jättekul :) Så nu laddar vi.

2 kommentarer:

Matilda sa...

Räknar du ut foderstaterna med hjälp av program på nätet? Är inte helt erfaren på den fronten och de program jag provat online har bara varit trassel :/

Anonym sa...

Snälla, kika in hos mig och lägg (om du vill såklart) en röst på min sommarbild som det står om där. *please*