måndag 31 maj 2010

...

Många verkar tycka att jag ska behålla Zorino och förstår nog kanske inte min ångest över detta beslut. Det finns flera aspekter. Dels är det den rent ekonomiska aspekten - jag köpte mig en dyr häst som jag skulle träna och börja tävla i dressyr med. Han är lite för dyr (och då menar jag faktiskt inte bara inköp) för att ha som en skogsmulle häst - det är slöseri tycker jag. Men det finns en till sak som är slöseri - hans arbetsglädje, för det är faktiskt så att han gillar att arbeta i ridhuset och på banan. Den andra aspekten är lite mer känslosam - jag är ledsen om folk blir besvikna nu - men för mig är det viktigaste ridningen inte att få rida just exakt Zorino. Ja jag älskar honom men det jag ville göra med just exakt honom är något som jag inte kommer kunna göra och då vill jag faktiskt hellre ha en annan häst ... tror jag

och där exakt ligger mitt dilemma.

Köra in har kommit upp som förslag och tja det hade nog varit jättekul OM jag samtidigt hade kunnat få träna dressyr uppsuttet också.

Medryttare har också kommit som förslag - och nej jag vill inte ha en medryttare, jag vill ha min egen häst som är bara min. Sen kan jag låna ut honom till väl valda personer vid väl valda tillfällen men hästen ska vara min!

8 kommentarer:

Irene sa...

Du måste göra det som känns mest rätt för DIG.

Teija sa...

Håller med Irene. Gör det som känns rätt och var inte för snabb med att besluta dig.
Storstor tröstekram!

Moa N sa...

Vilken sits du hamnat i. Rent logiskt så håller jag med de som säger "behåll och kör in" eller så, för det är ju en jättebra idé!

Men om jag känner efter med hjärtat så förstår jag precis hur du känner.

Massor av kramar!

Ullis sa...

Självklart har du rätt i att jag inte förstår alla aspekter i ditt svåra beslut, för hur skulle jag kunna det? Jag har ingen häst. Jag lever inte ditt liv.

Vad jag vet däremot är att då man hamnar i chocktillstånd (vilket man skulle kunna applicera på dig, då dina förutsättningar har rubbat en hel del av det du önskar av livet - rida) så tänker man inte alltid 100 % klart. Att jag skrev att du ska behålla Zorino är inte en lösning som kanske passar dig och ska vi prata om passande lösningar så är det bara du som kan fatta ett beslut som passar.

Du får försöka se alla förslag till lösningar för vad de är: det är en tröst från en främmande människa till en annan. Ingenting annat. Jag kan tycka lösningar man får i svåra ögonblick kan vara helgalna, MEN får man ingen som helst tröst så kan jag tycka det är bra mycket värre. Du har fått tröst och omsorg från människor som bryr sig om dig ditt dilemma.

Såklart du kommer lösa allt på ditt sätt. Det är knappast tal om något annat.

Unknown sa...

Jag förstår verklgen ditt dilemma, lyssa på råden du fått men var inte för snabb med att bestämma dig! Lyssna på magkänslan, den brukar ha rätt!

Kram på dig!

Freppsi sa...

Det är ju alltid tråkigt att få ett sådant besked och jag lider med dig! Jag håller med de som sagt att man skall nog inte besluta något i hast utan låt det gå ett tag och fundera hur du vill..
.. en annan sak, jag blev väldigt intresserad av det bettlösa tränset. Hur fungerar det? Det blir inte som en Hackamore? Har alltid fått hör att det inte är så bra att rida på Hack?! För skarpt sa de till mig?!

PEWS sa...

Frela: Det finns ju olika typer av bettlöst. Hackamoret är ju rätt skarpt i och med att det är hävstång men eftersom det inte finns ngt bett i munnen så avlastar det ju i alla fall munnen. Ett annat alternativ till hackamore är sidepull. Jag är faktiskt inte riktigt säker på om och i så fall vilken skillnad det är mellan mitt bettlösa och ett sidepull. Det är i alla fall nästan som att rida med en grimma och sätta fast tyglarna i sidorna. Inte riktigt men inte skarpt på något vis i alla fall.

Ida sa...

Usch! du har ju inget roligt beslut framför dig! jättetråkigt å höra = (

Som några andra sagt tror jag de är viktigt att tänka och inte göra något i "all hast".
Förstår att du har tankar och tror att du kommer komma till ett bra beslut.
Det är alltid tråkigt att behöva sälja för att man tycker att hästen inte är de man kanske borde/vill ha, hoppas du missförstår mig rätt.

Det tråkiga är ju just att du ville träna och tävla i dressyr och verkligen satsa och sen kommer ett sånt här "slag", de blir ju så känslosamt på många plan.

Hoppas verkligen att det löser sig och att du känner att du gör rätt, vad du än kommer att göra = )

Hälsningar
Ida i stallet...