söndag 9 maj 2010

Allsvenskan ponnyhopp div III - 2a omgången

Denna gång gick tävlingen av stapeln på Djursholms Ridklubb så vi fick åka lite längre. Det tog ungefär en timme att åka dit, första start var klockan 8.30 så vi åkte från stallet 6.30. E red sin första klass, förklassen strax före nio och runt fem i tre på eftermiddagen red hon lagklassen ... 6 timmars! väntan låg då bakom oss. I förklassen fick hon 4 fel på hinder och 2 tidsfel - en helt okej runda. E var nöjd men synd att dem fick ett stopp ... typ så. Denna gång hade vi med oss en annan tjej från stallet och hennes lilla söta ponny.
T red några starter efter E så vi stannade kvar på läktaren och kollade även hennes ritt. Hon fick också 4 fel på hinder. När båda tjejerna ridit förklassen gick vi den långa vägen ner till transporterna och lastade in ponnyerna. Sedan tillbaka upp igen och hejja på dem andra i laget. Timmarna sniglade sig fram, vi satt rätt länge i cafeterian och "degade". Vi lunchade ponnyerna och gick en vända med dem. Äntligen var den 125 startade i förklassen färdiga och vi fick veta när lagklassen skulle börja och vilket startnummer tjejerna hade. På med allt på ponnyerna och så iväg ...
E nollade och har nog aldrig ridit vare sig en så snabb eller en så snygg runda :)

T nollade och red också riktigt, riktigt bra. Båda tjejerna fick dessutom bra betalt av domaren i stilbedömningen. E fick 50 poäng, bara sjuor och en åtta. T fick 46 poäng.
Efter andra ritten fick vi dessvärre vänta rätt så länge på E´s protokoll ... som av någon outgrundlig anledning hade försvunnit. Till slut fick vi den och kunde vända kosan mot stallet igen. Hemma igen var vi mer än tolv timmar efter att vi lämnat det. Phu vilken dag - rolig men också redigt jobbigt.

1 kommentar:

Teija sa...

Vad kul att det gick så bra både för dig och E. Grattis!
Och angående ditt tidigare inlägg, du har precis den häst du skall ha:D
Kramkram