tisdag 1 juni 2010

Saknar

Jag längtar efter att rida ut en ordentlig tur i alla gångarter ...

Kanske jag kan göra det snart ... jag hoppas. Jag är i alla fall bättre i knät idag än jag varit sedan jag var hos doktorn. Idag har jag inte gjort ett endaste dugg. När jag kom hem efter naprapaten och jobbet satte jag mig i soffan och där har jag suttit sedan dess. Så boring så man nästan dör. Naprapaten beordrade vila idag. Och jag tror det har hjälpt lite för som sagt det gör inte så ont just nu.

Naprapaten tyckte absolut att jag skulle försöka hitta en annan läkare som säger sitt. Hon hade flera alternativa diagnoser - ett var att knät någon gång under de två-tre senaste månaderna gått väldigt lätt ur led och att det kan ta upp till 6 månader innan en sådan sak läker. Hon är överens med läkaren jag träffade om att knäskålen är instabil.
Ett annat alternativ var att det är lösa bitar brosk inne i knät som stör och orsakar svullnad och smärta. Det går att operera bort med titthålskirurgi där man går in och suger bort bitarna. Det finns två orsaker till en sådan sak - det ena är förslitning och det andra är yttre våld. Jag fick en ordentlig spark på det knät för tre år sedan, av Sudden vid en avramling.

Redan den första läkaren sa ju att knäskålen var instabil på båda knäna, mer än vad som är normalt.

Hur som haver lär allt detta ta tid - semstertider som snart börjar och allt. Så det blir till att lära sig lite tålamod - hur nu det ska gå till ... :s

Jag hade en plan att jag skulle simma jättemycket när vi åker till Florida men det trodde inte naprapaten var så bra. Jag kommer bli galen - vad ska jag göra ... att bara sitta och sippa på drinkar hela semstern kommer göra mig helt crazy. Jag kan inte gå, inte springa, inte simma och inte cykla ... vad gör man då liksom? Jag vet - jag ska styrketräna som en galning och komma hem som ett muskelpaket - JA ;)

3 kommentarer:

Freppsi sa...

Ta du tiden till att ligga vid poolen - sola, promenera och drick lite paraplydrinkar så du känner av den amerikanska lyxen och flärden!! =))

Annette Wallenius sa...

Låter ju faktiskt som om det finns hopp! Sippa drinkar röstar jag iaf på.
kram på min lilla söta syster

Sy Emma sa...

du ser, it aint over until the fat lady sings.

Det kommer att ordna sig, jag vet såna här saker, fråga min fru.

Men sippa drinkar är väl inte så dumt. styrketräning låter trist, fast säkert bra, dock inte benen antar jag.

När alla vägar tycks stängda, bygg din egen väg, den är alltid öpen.

Kram
Bror