måndag 3 maj 2010

PRAO-elever

Förra veckan och denna vecka har vi en prao-elev på jobbet och idag har vi dessutom fått ytterliggare förstärkning i form av en lite yngre prao-elev (bara idag). Det är toppen med extra hjälp i stallet, inte nog med att allt går fortare utan man har så gott sällskap och det är så trevligt.
Idag har vi hunnit med mycket.
Efter de vanliga sysslorna fodring och utsläpp så sopade prao-eleverna stallgångarna medan jag och B sopade i fodergångarna. Sedan var det såklart dags för frukost :)
Under tiden vi fikade i solen så skev vi upp lördagens tävlingsbana på en lapp för att sedan efter frukosten gå ut och bygga den. När det var klart gick vi och hämtade tre hästar som skulle få agera försökshästar på banan. Det gick jättebra, vi justerade bara några småsaker.

Lördagens tävling är alltså en bruksridningstävling. Banan består av 10 hinder av olika slag. T.ex: gå över en "bro", öppna och stänga en grind, gå över en vattenmatta, slalom mellan koner m.m.
Jag och B ordnar denna tävling bara för oss som står i stallet. Vi försöker fixa lite tävlingar och dylikt lite då och då för att öka samhörighetskänslan. Alla kan vara med även om man t.ex inte rider sin häst av någon anledning, då kan man vara med och leda vid hand. Vi har dessutom två klasser - en för häst och en för hund :)
När vi prövat banan hade nästan hela förmiddagen gått och vi lunchade alla hästarna. Sedan var jag tvungen att åka hem och fixa lunch till den sjuka ponnydottern. På eftermiddagen hjälptes vi åt att mocka de boxar som skulle mockas, vi mockade i hagen, fyllde på vatten, gjorde lite hö-påsar m.m. Sen tog jag in Zorino och lät honom prova på lite inne på banan. Om jag säger så här - han gillar ju, som bekant, inte vatten ... han gillar inte vattenmattor heller hehe. Men jag fick honom att gå över några gånger men med samma frust och fnys varje gång. Bron gick han över efter 10 sekunders övertalning. Han skötte sig rätt så bra :)
Eftersom jag har haft överjävligt ont i knät efter gårdagens 2-timmars ridning så struntade jag i att rida idag. Zorino har motionerat sig själv idag, hans kompis Silver åkte iväg i lördags och sedan dess har han fått gå själv. Det gillar han inte så han springer en del i hagen och gnäggar efter ... ja Silver antar jag. På lördag ska dock en annan ponny flytta in i hans hage så det kommer nog bli bra.

Inga kommentarer: