lördag 22 maj 2010

Mygg

Myggen har kommit till stan - kan man lugnt säga. Både igår och idag när jag red i skogen svärmade dom omkring oss. Sudden är jättekänslig mot flygfän på sommaren, blir otroligt irriterad och man kan absolut inte rida utan flygveil i tränset och mängder med insekts-spray runt honom, strax innan man rider iväg. Han får lite panik och blir studsig som aldrig förr. Zorino bryr sig knappt - viftar lite irriterat med svansen på sin höjd. Det är rätt skönt. Men jag ska sätta på en flygveil på tränset i alla fall - det känns sjysstast. Han har ju flughuva i hagen nu för att skona ögonen.

Idag har jag varit i stallet HELA dagen, vi har stalltjänst. Det är rätt kul för innan man har denna stalltjänst så planerar man hur mycket man ska hinna med när man ändå är där hela dagen ... det slutar alltid med att man har hunnit ungefär hälften. Speciellt en sådan här dag - sol och härlig värme :)

3 kommentarer:

Ullis sa...

Igår stalltjänsten i hyran för uppstallningen?

PEWS sa...

Ja det gör det. I veckodagarna ingår det in- /utsläpp, fodringar m.m och på helgerna sköts detta kollektivt av alla som står uppstallade. Jag tycker det fungerar bra enl det system som är på det här stället. Vi är 3 "hästar" som delar på en helg. Varje helg består av 9 olika pass, så varje häst på tre pass var. Eftersom jag och B alltid delar på våra pass och vi tillsammans har 4 hästar så har vi rätt mycket stalltjänst. Om man har 1 häst blir det 3 pass per 6e vecka. Det är inte så farlig.

Ullis sa...

Ändå ett väldigt fiffigt system, då hyran antagligen kan hållas lite lägre då ni alla hjälper till? Det vore kul att få hjälpa till tycker jag! (Säger jag som inte har någon häst...men det verkar alltid så roligt då du skriver om vad ni gör, ska jag nog tillägga!)
:)