onsdag 7 april 2010

Presentation nr 3

Nu har vi kommit fram till ponnydottern. Hon är född 1998, hon blir således 12 år. Hon skulle precis fylla fem när hon började rida på en ridskola här i närheten. Där red hon sedan i 5 år i samma grupp med nästan samma barn. Det var roliga år och det var då ponnymamman kom på att rida är nog rätt kul. Ponnymamman började på samma ridskola som ponnydottern.

När ponnydottern precis skulle fylla 8 år köptes Sudden. Strax därpå blev ponnydottern medryttare på en liten shettis vid namn Filur (och en riktig filur var han). Han var en shettis ... en riktig shettis, envis och viljestark men ändå så otroligt gosig. Han var dock ganska så liten i växten så snart insåg ponnymamman att ett lite större djur nog skulle vara att föredra. Då kom Russe in i bilden, Russe hyrdes under 9 månaders tid och lärde ponnydottern vääldigt mycket. Framför allt lärde sig ponnydottern att vara envis och viljestark och såklart att hålla balansen och att det är okej att ramla av. Strax innan de nio månaderna var till ända köptes en egen ponny till ponnydottern - Rasmus. Rasmus var ytterliggare lite större - en c-ponny. Det visades sig dock rätt så snabbt att Rasmus inte var något för ponnydottern och då såldes han till en annan tjej i stallet. Istället kom Kakan in i ponnydotterns liv och sedan fanns inte plats för någon annan ponny!

Ponnydottern är väldigt hängiven djur i allmänhet. Ponnymamman drömmer om att ponnydottern ska bli veterinär ... men är inte säker på att ponnydottern är riktigt så inne på det.
Om ponnydottern fick som hon ville skulle hon ta hem varenda skadad liten varelse som hon fann på sin väg. Hon kollar nästan endast på Animal Planet på tv, helst Djurpolisen. För övrigt är hon en oftast glad och sprallig liten tjej med glimten i ögat och huvudet på skaft.

2 kommentarer:

Sy Emma sa...

Finaste, underbaraste E!! Som vi saknar henne och hennes bror här borta på andra sidan. Ibland även deras päron ;-)

Massa kramar!!a

LisaFlisa sa...

Även fast det är ungefär samma, så vill jag bara påpeka att det var jag som lämnade förra inlägget (missade visst något vid inloggningen!!).

Kramar igen :-)r