måndag 19 april 2010

Mysig måndag

Idag var det dag för heldagsjobb i stallet och en sådan här dag är det 100% härligt att jobba i stallet. Solen har skinit på oss precis hela dagen. På förmiddagen mockade vi i den ena av "våra" hagar och mitt i alltihopa tog vi oss en fika i solen :)
Även lunchen intogs i solen - härligt! Rätt sent på eftermiddagen hade vi fixat klart till alla hästar med påsar, mockning m.m och kunde ta in våra pållar för en ridtur. Vi hade bestämt oss för att först värma upp lite i skogen och sedan rida programridning på utevolten. Skogsturen var kort men helhärlig. Dels var det ju väldigt varmt och skönt och dels var hästarna glada och härligt pigga och framåt. Men när vi sedan kom tillbaka till stallet och gick in på volten var där rätt mycket andra ekipage så någon programridning blev det inte. Vi gör ett nytt försök på onsdag men testar på förmiddagen istället, då brukar vi vara ensamma i stallet.
Redan när jag satt upp och red ut i skogen kändes Zorino sne. Det kändes lite som att sitta på en banan. Jag ägnade nästan hela ridpasset åt att försöka komma åt högersidan ... men jag lyckades inte. Jag ska be min tränare rida honom i veckan som kommer och känna om hon kan komma åt det. Vet inte ens riktigt vad det är jag känner men när jag går rakt fram så är han böjd åt vänster (på helt lång tygel) och går inte på två spår utan typ tre eller till och med fyra - INTE bra! :(

4 kommentarer:

Anonym sa...

Det låter som du hade en bra dag igår, hoppas det var fint idag med!

HD-stil, det är Harley Davidson stil det, du vet så där tillbakalutat... det är ju speciellt hojar det:D

Hoppas att det rättar till sig med hästen. Ha det bra och kram!

Teija sa...

Hm.. varför blev det anonymt det där då?!! //Teija:)

Maria sa...

Vilken härlig dag du verkar ha haft i måndags :)

Har nog inte skrivit tidigare att alla dina hästar ser trevliga ut! Och vilket gulligt ekipage dottern & Kakan är! Hopppas det går bra för dem på nästa tävling!

Förresten så har jag stått i ert stall för flera flera år sedan kom jag just på! Känner igen mig på dina foton!!

PEWS sa...

Teija: Aha - HD nu fattar jag. Jag sitter också gärna i lite stols-sits men med skillnaden att jag också lutar mig framåt haha - inte snyggt.

Maria: Med vilken häst då? Jag har stått på Pärlviken i 3½ år och innan dess red jag på ridskolan ... eller eg jag red privatlektioner för Tolla. Du känner väl Torill också? Torills Lewis och min Sudden var bra kompisar innan Torill flyttade från Pärlviken.