tisdag 2 november 2010

Kakan

har flyttat till Hudviksvall - där han ska leva lyxliv på lösdrift och ingå i en liten privat verksamhet, gå lite lektioner ibland, delta på lite pay&jump m.m.

Jag fick erbjudande om att ta med Kakan dit när en annan ponny skulle dit och tänkte att det nog var ett himla bra alternativ för honom. Sagt och gjort. Vi åkte på rotmos.

Nu 24 timmar efter att vi åkte hemifrån är vi hemma igen och lite sorligt känns det nog allt. MEN efter att ha sett hur fint han får ha det så är det ändå ett jättebra alternativ - när vi nu inte har egen gård där han kan gå och lulla.

Det som ändå gnager lite är att ALLA jag känner som lämnat ut sina hästar på foder har ångrat det efteråt, alla får tillbaka hästar i sämre skick än de lämnade ifrån sig. Sedan är det ju den aspekten att man när man köper ett djur tar på sig ansvaret för det - lämnar man det sedan i andra händer, men ändå äger det, så har man ju ingen kontroll längre.

Jag får hoppas att detta är ett undantag och jag känner att hon som har hand om honom nu är en otroligt pålitlig människa och kan väldigt mycket om hästar.

I bakgrunden ser man ligghallen

5 kommentarer:

Marie Qvarfordt-Jarl sa...

Hejsan, jag vill bara påpeka att det inte är ALLA som lämnar ut sina hästar på foder får tillbaka dom i sämre skick. Jag har både lämnat ut och har hästar på foder, och jag vill nog påstå att alla mina hästar är i perfekt skicka, egna och andras. För varför skulle man inte bry sig om en annans häst lika mycket som ens egen, det är ju du som ska ha den. Hälsningar Marie

Maria sa...

Jag tycker det låter som ett toppenställe för er lilla Kaka :)

Stina sa...

Jag har själv en ponny på foder och jag tar hand om honom på precis samma sätt som mina egna hästar.
I somras fick han fång och en ev IR diagnos och jag har lagt ner massor av tid och pengar på denna ponnyskrutt som vi älskar allihopa.
Han kommer kanske aldrig att gå att rida igen, men han får stanna hos oss ändå så länge vi har möjlighet till det.
Man kan visst hitta bra fodervärdar är min poäng och jag tror nog att dom flesta faktiskt är det =)

Anonym sa...

Ja det finns nog många ypperliga fodervärdar i vårt land, men förstås också många mindre nogräknade. jag vet också flera som fått tillbaka sina hästar/ponnier så fort det blivit nåt fel på dem, och det känns säkert unket. Men nu håller vi tummarna för att Kakan hamnat precis rätt och får ett toppenliv! hälsningar Ylle

Anonym sa...

nej.. inte lämna bort kakan.. ni kan inte..