onsdag 9 december 2009

Min häst är bäst

och min tränare är verkligen bäst!! Idag åkte vi iväg till Jenny igen och denna gång var det E´s tur att börja. Vi slåss lite om det så vi har sagt varannan gång. Jag värmde upp så sakteliga under tiden E red sin lektion. Kakan blev i vanlig ordning helt genomblöt av svett, stackarn :( Men båda två var jätteduktiga. De övade mycket på form och att orka hålla formen i alla gångarter. På slutet gjorde dem några galoppombyten och en av dem satt helt klockrent på engång :)
Själv tyckte jag som vanligt att Zorino var himla pigg och ganska stark men mycket mer lyhörd för mina hjälper än sist. Jag hann få honom lite mjuk innan det var min tur. Idag jobbade vi mycket i trav och galopp och mycket i vänster varv eftersom jag har så svårt för det. Hon lät mig byta väldigt tätt så jag skulle ha kvar känslan från det jättebra högervarvet. Och det fungerade faktiskt! I slutet kändes det himla bra.
Nu är det bara nästa vecka kvar innan jul-lov men Jenny lovade att jag bara behövde sms:a och be att få en tid under jul-lovet :D - Jenny är snäll!
En väldigt skojig sak hände när vi skulle lasta och åka hem. Vi gör alltid så här när vi åker iväg, bara E och jag:
E lastar Kakan, jag står utanför/bakom med Zorino bredvid mig. När Kakan är på stänger jag bakom honom. E kommer ut och hämtar Zorino och går in med honom. Jag stänger bakom. Jag stänger sedan hela transporten medan E fixar uppbindningen där framme. När vi ska ut gör vi så här: E lossar båda hästarna, jag öpnnar när hon är klar. Jag öppnar bakom Zorino och hon backar ut honom. Så fort jag når tar jag hans grimskaft. Då går hon tillbaka till Kakan, jag öppnar bakom honom och dem går ut. Enkelt och hur smidigt som helst med två så extremt lättlastade hästar. Men idag blev det helt plötsligt ännu lättare ... När jag har stängt bakom Kakan och E har inte hunnit ut än så kliver Zorino bara helt enkelt in i transport helt själv *hihi*. Plätt - lätt ... nu kan jag åka iväg själv :D

2 kommentarer:

Teija sa...

Vad kul!
Så duktiga ni är allihop:D

VildeKaja sa...

haha, du skall se han har lastat sig själv förut och tycker det är överkurs att bli ledd in i transporten. Frasse gör samma sak. Försök få Z att gå på först utan ledare och se om ponnyn gör samma sak så småningom. Helt ovärderligt när man plötsligt finner sig själv ensam om att lasta hästarna.