måndag 7 december 2009

Jobb idag

Idag var det jobb i stallet. Numera har vi både utsläpp, lunch och insläpp på måndagar och onsdagar. När vi hade släppt ut två av hästarna började den ena jaga den andra och det slutade med att den som jagade sparkade sönder en stolp så vi var tvugna att ta in dem igen :( *suck*. Men så kom vi på att vi har ju en ledig hage, vi släpper dem där så slipper de stå inne. Sagt och gjort ... det var bara det att då fortsatte jakten, varpå den stackars jagade hästen smet ut istället. Då fick han gå in i den trasiga hagen, där blev han ju inte jagad och stod så snällt kvar i hagen. När vi skulle ta in hästarna blev ett av stona jätterädd för något (ingen aning om vad) och var nära att smita och dra med sig två andra hästar samtidigt. Men snabba B fixade det :)


Det var ganska kul att rida Z idag, han var såklart pigg eftersom han inte blivit riden på tre dagar men inte överpigg utan han lyssnade fint :)
I morgon är jag stall-ledig och på onsdag är det dags för Jenny-träning igen - åh så kul :D

4 kommentarer:

sofie sa...

stackars min lilla ponny som blir jagad :(

VildeKaja sa...

Har Pärlviken blivit kollektiv hela och hållet nu, är de inte 2 personer som sköter det? Vad ligger hyran på nu när ni får sköta detta själv?

PEWS sa...

Torill: Nej det är inte kollektivt annat än på helgerna. Annelie har ngr som jobbar på vardagarna, bla hon själv. Annelie och Linn heter tjejerna som äger det hela men Linn är nästan aldrig där. Det kostar 2900 för d-donny och häst, 2700 för a-c ponny. Har du en stor häst så kostar det 3100. Fri tillgång till grovfoder och strö, in-utsläpp, lite täckesservice är det som ingår. Nytt är också att det ingår typ av och på med stallbandage eller likn., hjälp med t.ex medicinering, hovslagarservice m.m. Kollektivt på helgerna. På många sätt är det bättre villkor och på några sätt är det sämre. Däremot är det enormt skönt att ägarna är hästkunniga sedan många år. Annelie är dessutom instruktör så man kan få lektioner på hemmaplan.
Undrar du för att du funderar på att komma tillbaka eller ;)

VildeKaja sa...

hehe, nädå inte direkt. Jag trivs bra där jag är och ridhuset är stort och bra vetdu. ;-)
Undrade bara eftersom ni kör mer kollektivt nu än förr. Jag betalar då 400 kr mer i månaden för min häst och då ingår typ allt förutom mockning och strö. (alltså inkl all service man kan tänkas behöva).
Det enda jag skulle önska var bättre vinterhagar (rättare sagt, mindre lera)