fredag 18 december 2009

Brrr

Idag blev det en pytteliten sovmorgon, lite julhandling, en god lunch på subway med dotra mi och sedan stallet. På vägen ut så var det så oerhört vackert att man tappade andan. När vi är nästan framme säger E: Mamma kolla på termometern.
-18 grader !!!
Hua
Såklart hade vattnet fryst när vi kom till stallet. Alla andra år har vi, när det är så här kallt låtit hälften av hästarna stå inne halva dagen och sedan bytt för att just vattnet inte ska frysa men idag hade hästarna till och med kommit in en timme senare än vanligt på grund av snökaoset efterdyningar. Ja ja ... en del vattenkoppar fungerade, i alla fall mina tre hästars vatten fungerade. Och ju längre hästarna är inne desto mer värmer de ju upp stallet så imorgonbitti är nog allt vatten fungerande igen.
Zorino fick ju en ny sko idag - jippi :D
Men med tanke på det enormt kalla vädret så klarade jag inte av att rida så jag tömkörde istället. Det gick sådär kan jag säga. Häromdagen tömkörde jag också lite lätt och då var så orehört mycket mer lyhörd än idag. Vid ett tillfälle när jag smackade på lite för mycket (tror jag) fick han ett ryck och drog först iväg i tokgallop, sedan ett tvärstopp och så från stillastående världens bocksprång. Det såg bara föör kul ut :D
I morgon har de lovat liite varmare så då ska vi tolka efter Kakan. Det blir toppenkul och jag ska ta med inte bara kameran utan stativet också. Förra året fotade jag lite med stativ just vid vinter ridning och det blev oerhört vackra bilder. Så vackra att jag bjuder på en *hihi*.

2 kommentarer:

VildeKaja sa...

haha, det där ser ju jättehärligt ut!! =)

Teija sa...

Åh, vad det ser mysigt ut:D
Hoppas att du har det gott, kram!