tisdag 1 mars 2011

Många undrar

om vi ska ha några andra hästar där eller bara våra egna. Till en början ska vi bara ha våra egna sedan får vi se. Vi måste fixa så att allt är okej innan vi tar in några andra hästar och människor. Eftersom det har stått tomt i flera år så är det en del att ordna - t.ex finns det inte en enda hage ... Vi bygger vår första i morgon.

Jag kommer inte själv kunna påverka hur mycket det kommer kosta att stå i stallet. Jag hade aldrig fått den här möjligheten om det inte vore för min kompis, Mia. Hon är den som står till 100% för alla kontakter med rätt människor.

Idag har vi varit och köpt hö och strö (vi har valt att prova halmpellets till en början). Vi har även hämtat upp hela Mias hinderpark. Sedan lastade vi av allt på det nya stället - som f ö heter Lövtorp. Väl där sopade vi ur 6 av 10 boxar (jösses vad det dammade) och kånkade ner allt hindermaterial till ridhuset.
I morgon ska vi bygga en hage. Nido kommer aldrig sluta springa när vi släpper in honom där ... jösses det är så jag skulle kunna gråta av glädja. Lilla grå kommer bli så lycklig så det är inte sant. Det blir en jättemysig hage med rätt så slät mark men ändå lite att göra - en hel del träd. Det är så fina marker runt stallet, vi kommer kunna göra så otroligt härliga hagar.

På tal om lilla grå så betedde han sig jätteunderligt ikväll när Emma red. Han bockade och hade enormt myckte energi samtidigt som hon tyckte han verkade supertrött och nästan lite halt. Vi fattar inte vad det är. I morgon skulle hon ha hoppat men avstår. På lördag ska dom nämligen delta i en terräng träninginomhus  på Runsten så då måste han vara okej.

I morgon ska jag ta med mig kameran och fota :)

5 kommentarer:

Marie Hermansson sa...

Åh vad härligt, min kompis och hennes vän hade Lövtorp innan det såldes :o) Vi stod där ett kort tag med vår Bella. Ni får verkligen kanonvägar och nära till Runsten. Hagarna är också kanon... Vi skurade och målade stallet är vi stod där :o) Hagarna är enorma om Ni får tillgång till dom vi hade.... LYCKA TILL. Äntligen får det egna stallet... Mvh Marie

Millan sa...

Halmpelletens är super bra! Lätt mockat, lätt att fylla på i boxen! Bra val :)Har det i skolan (ågesta)

Ida sa...

Nu blir ja så glad för din och Emmas skull ska du veta!!

Men ja är ju svensk, så klart jag blir lite avundsjuk, den chansen ni fått har jag sökt länge, men jag är för den sakens skull INTE bitter, snarare tvärtom, nu ska jag också!! =D

Maria sa...

Längtar efter bilder på ert "paradis"!

Pia Lundstedt sa...

Det är som en saga, Pernilla!
Hoppas bara att lilla grå blir stabil igen, kanske saknar han sin kompis Lotus? ;)

Jag orkar knapt vänta på att få se bilder. Jag är sååå glad för er skull! Viken lycka!
Kram!