söndag 20 mars 2011

Utförligare

Kan börja med att berätta om programridningen i fredags. Det började med att vi kom jättesent på grund av vädret och lite för att jag inte hade fattat att det var lite längre än vad jag trodde (hmm konstig mening :s)
Detta medförde att Emma inte hann rida fram så mycket som hon hade velat - men det gick ändå bra och Roger Ohlsson är så himla bra. Hon fick massor med bra tips och saker att tänka på med just Nido. Jätteroligt :) Sedan stannade vi en stund och tittade på två av tjejerna i laget - det var två rätt små tjejer på b-ponnysar. Dom fick också massor med bra hjälp av Roger.

Igår åkte vi ju som redan sagts till Ågesta för årets första hopp-tävling. Det gick jättebra. Cuba gjorde 8 perfekta språng - helt klockrent. Nido gjorde 2 st "cuba-språng" (ni som känner mina ponnysar fattar precis vad jag menar) men resten av banan gick bra. Dom hade problem på en oxer inne på framhoppningen så Emma fick gå in på banan med känslan av att ha misslyckats på framhoppningen men det redde hon ut ändå och fick med sig två fina rosetter hem. Vi hade dessutom världens bästa tävlingsgroom med oss - Millan <3 Det var precis som i dom gamla goda tiderna :)

En rolig sak som hände var att vi såg en ponny på tävlingsplatsen som Emma provred innan vi hittade Nido. Det var den första ponnyn vi provred och det var strax utanför Gtb. Först trodde jag inte på Emma men hon hävdade bestämt att det var den. Eftersom alla ponnysar har ett nr på tränset var det ju en enkel match att kontrollera vad ponnyn hette och mycket riktigt - det var den. Jag var dessutom tvungen att fråga tjejen om hon köpt den utanför Gtb - vilket hon hade. Så det var skojigt. Dock gick det inte så bra för dom och han var minst sagt jobbig inne på banan så där kan vi ju vara nöjda att vi inte köpte just den ponnyn.

Så nu laddar vi batterierna inför nästa helgs tävling. Då är det första kvalet i Agria ungponny 2011 som står på schemat - en uppvärmningsstart i 90cm och sedan själva kvalet i 100cm. Hua - det blir spännande :)

1 kommentar:

Annette sa...

Duktiga ni är! Emma ser så stor å fin ut på bilder och filmer.