torsdag 10 mars 2011

Glömde

Jag kom på att jag ska berätta om en sak. Vi valde att strö boxarna med halmpellets och det kan jag verkligen varmt rekomendera. Det är extremt lättmockat, det går åt lite (i alla fall hittills) och det är lika fluffigt och mjukt som torv utan att vara så mörkt och dammigt som torv. Det dammar inte alls faktiskt. Man slänger heller inte ut massa rent strö. Det luktar gott inne i stallet. Helt enkelt superbra :) Det blir dessutom mycket billigare än t.ex trov. Vi ströade upp boxarna (som är ca 3x3m) med 7-8 säckar halmpellets. Nu har vi snart mockat i en vecka och kanske att Cuba behöver en säck men absolut inte Nido. En säck kostar ca 60kr och det ska räcka med ca en i veckan. När det gäller torv så räcker det aldrig med bara en torvbal i veckan och en sådan bal kostar ca 100kr. Dessutom är halmpellets-säckarna på 14kg och man bär enkelt en under var arm. Försök att bära bara en endaste torvbal - det går inte utan där behöver man typ en pirra eller skottkärra.

Så OM ni står och väljer - välj absolut halmpellets :D

Det går år lite vatten i början bara och man vill nog göra det några timmar - upp emot någon dag innan hästen ska flytta in så att allt hinner svälla ordentligt. Men sen har man en otroligt mysig box :)

7 kommentarer:

M sa...

Jag sa ju att det var ett bra val :D
Kram :)

Millan sa...

Det var jag som är M, tryckte på fel knapp :P

VildeKaja sa...

Låter som ett mycket bra val. Skall hålla det i minnet och återkommer 'när det blir dags' för en uppdatering på hur det i förlängningen har funkat med halm-pelletsen. ;-)

Mariane J sa...

Kul att du provat detta! Har du läst mitt blogginlägg om halmpelletsen?

Kerstin sa...

Halkade in här och fick mig lite trevlig läsning, förutom det om Team Caf. Får det verkligen gå till så?? Kan du inte anmäla eller något, låter helt sjukt.

Anonym sa...

Vi hade halmpellets ett tag i stallet vilket resulterade i att min ena häst åt och åt och åt och var konstant dålig i magen. Eftersom hon haft fång så vågade jag inte låta henne fortsätta så, så nu är vi tillbaka på torven igen. Jag gillar det.

Teija sa...

Hej, vet att de har det på Ågesta. Verkar bra om hästarna inte äter det... blir ljust och fint också!
Kram Teija