måndag 5 september 2011

Finaste Cuba

Oj vilken helg :)


I lördags var vi i Nyköping och gjorde de sista kvalen för ungponnysarna. Så nu får de starta LC med omhoppning :) - jippi.


Detta skedde i sista sekunden kan man verkligen säga - för på söndagen var det dags för ponnyallsvenskan att sätta igång. Omgång ett gick av stapeln på Haningebygdens Ryttarförening. Första klassen var en LD som vi inte brydde oss om, andra klassen var en LC och sista klassen var lagklass. ÅRS har två lag och vi hade bestämt att ta ut laget efter resultat på förklassen. Nio ekipage var på plats och alla utom ett tog sig igenom. I kat C hade vi en placerad och i kat D var det tre placerade - varav Emma och Cuba var en :) Det var Emmas första omhoppning med Cuba någonsin - de har inte ens övat omhoppning förrut. Fantastiskt roligt att då få till en så pass bra ritt att det räcker till placering. Visserligen 9e och sista placering men ändå :) Duktiga Cuba och duktiga Emma!


Sen var det dags för lagklassen och vi hade ju två riktigt bra lag. Det var 66 startande och ett tag såg det ut som att vårt ena lag var det enda som var felfria men så kom ytterligare ett lag med tre felfria ritter. Det var ett av Mälarhöjdens lag. När två lag slutar på lika antal fel avgörs det på omhoppning. Det blev extremt nervigt men efter våra fyra ryttares enormt duktiga ritter stod det klart att vi hade vunnit :) Emma var den enda i vårt lag som gjorde alla sina starter helt felfritt. Den sista omhoppningen gjorde de lite snabbare - Emma vågade gasa lite till :)


Det är sådana här dagar som gör att det känns värt allt arbete som jag lägger ner på ponnyer, skjutsande till träningar och tävlingar, tidigar morgnar, bärande av hinder med mer med mera.


Det bästa av allt - idag när jag tog in alla hästarna så kände jag igenom Cubas alla ben så att hon inte blivit överansträngd - HELT torra och HELT fina!!


Idag på em/kväll var vi iväg på första dressyrträningen på Botkyrka. Vi tog Nido denna gång. Meningen är Emma ska växla mellan Nido och Kakan. Det var en bra träning :)


Vi avslutar med lite fina bilder

I laget från vänster: Eleni på Windy, Emma på Cuba, Tilda på Silver, Malva på Fjordor2 kommentarer:

Maria sa...

Grattis till fina resultat!! Kul när man för "lön för mödan"!!!

Kram

jennifer sa...

Hej! Dessvärre var det inte hoven som var det stora problemet...Vi kollade upp henne hos veterinären, där de gick igenom henne från topp till tå. De upptäckte att hon hade väldigt dålig andning och detta berodde på att hon hade trånga luftvägar. Så när hon ska gå i form får hon ingen luft alls, utan då täpps luftvägarna igen helt. De trodde att det var medfött och att det har blivit värre med åren...:/
/Jennifer