måndag 12 september 2011

Omgång 1

Igår gick omgång I i dressyrallsvenskan div II av stapeln på Gladö. Man kan säga mycket om tävlingsdagen och det bästa lär låta - vi hade i alla fall tur med vädret.


Laget slutade på en fjärde plats fast vi låg på första plats ett bra tag och halkade sedan neråt och dagens sista ryttare puttade ut oss från placering :(


Det som kändes mest trist var att domaren inte kändes speciellt rättvis ... vilket inte bara vi tyckte utan man hörde många kommentarer på tävlingsplatsen under dagen.


Emma red i alla fall Nido på en fantastiskt vis och han var verkligen sådär superfin :) Vad domaren än tyckte var det en underbar ritt och jag är så glad att Emma äntligen vågade RIDA hela programmet och inte bara satt och "åkte häst". Det är annars lätt att göra det på Nido, då han typ är född på tygeln och väldigt lydig. Men när man "åker häst" kommer inte hans fina gång fram man måste rida fram den. Alla i laget som stod och kollade tyckte också att Emma och Nido var superfina :)


Vi tar nya tag till nästa omgång och hoppas att känslan är bättre då. Nästa omgång är på Botkyrka den 9 oktober.


Men innan dess har vi ju Tungelsta nästa helg - då är det bland annat samma domare som ska döma på Botkyrka. Kan bli intressant :)


I dag har Emma börjat rida igång Qalle lite smått - efter att han har fått någon veckas paus. Vi släppte ut ungponnyflocken i en ny hage för en vecka sedan och då kändes det som bra att han fick en paus. Han var jätteduktig och Emma tyckte det var superkul att rida honom idag. I morgon ska Emma och Jassan rida ner till Runsten och vara med på en hopplektion för Per Dahlgren. Det ska bli spännande. Emma tar med sig Cuba.
På onsdag kommer Ida till oss igen och håller hopplektion igen. Då blir det Qalles tur att få vara med. Hoppas vädrets makter är snälla så det inte regnar på onsdag em.

Inga kommentarer: