onsdag 20 april 2011

Bråda dagar

Jag har inte hunnit med att berätta vad vi håller på med ... min kära man och min kära son åkte iväg på påskresa till Florida för att hälsa på farmor och farfar. Under tiden som de roar sig i solen så får jag och Emma klara oss själva. Vilket i och för sig inte är några problem men huset blev väääldigt tyst och tomt när de åkte iväg :(

De åkte i onsdagsmorse och här kommer lite om vad vi pysslat med:

Onsdag, torsdag och fredag koncentrerade vi mycket tid och engagemang på Qalle - Emma red lektion två dagar i rad för Emmi och det gick jättebra. Han är envis men vi (Emma när det gäller ridning) är ännu mer envis :) De första dagarna i hagen var han INTE snäll mot framför allt Nido. Cuba har ju vett att hålla sig undan så henne "kom han inte åt" men Nido som är så sällskaplig och bara vill leka och utforska ALLT - honom sparkade han och träffade faktiskt också. Inte så skoj. Vi övervägde att flytta Nido till de andra hästarna men jag tänkte att jag ville ge det lite tid och det var ju bra för dag 4 så började de leka med varandra och nu är de kompisar och kan äta ur samma hög till och med :)
Vi är också helt 100% konsekventa med all hantering. Han får inte bestämma utan det är vi som bestämmer och han är väldigt mycket trevligare bara på en vecka. Lastningen ska vi börja med i helgen.

I helgen kom min kära bror och fru upp till Stockholm för att hjälpa oss att bygga garderober i stallet. Så det pysslade vi med HELA dagen på lördagen och halva dagen på söndagen. Tusen miljoner TACK för hjälpen kära bror. Vi är såå nöjda!!

Söndag kväll gick vi med stalltjejerna till terrängbanan - där Emmi höll "kurs" för Mia och Jassan. Det var roligt :)På måndagen hade jag lovat B att hjälpa henne skjutsa Rasmus till Hölö-kliniken. Emma följde med och det blev en heldag eftersom det var hältutredning. Vi åkte från stallet strax efter tio och var tillbaka vid 17-tiden. Då var vi helt "döda" och åkte bara hem och rasade ihop på soffan. Efter att vi dragit oss på sofflocket i några timmar kände vi att vi gärna ville rida i alla fall så vi åkte till stallet. Vi red en stund på ängen och en liten stund på utebanan - jättemysigt. Vi blev lite överraskade av ett rådjur och båda hästarna blev lite rädda men jag satt kvat trots att Cuba gjorde en helomvändning. "stolt" :)

Idag red Emma på Nido när jag fixade allt i stallet och sedan red vi tillsammans ute i skogen/på vägarna med Cuba och Qalle. Qalle var helt cool och dessutom trafiksäker - skönt att veta. Vi galopperade både på vägen och på ängen och han vare sig bockade eller visade vilja att sticka iväg. 
Efter ridning fortsatte vi arbetet med att färdigställa vår sommarhage - en gigantisk jättehage med både äng och skog. Vi höll på några timmar och har nu stolpat och satt isolatorer. Kvar att fixa är alltså att tråda och det ska vi påbörja imorgon.

1 kommentar:

Maria sa...

Låter som ett härligt liv, med mycket hästande och dessutom sällskap av dottern! Längtar att få se lite bilder på hur ni har det i stallet och så, det är alltid roligt!