fredag 19 augusti 2011

Hagar hagar hagar

Jag och Mia har ägnat de senaste dagarna åt att bygga om lite i hagarna, så det ska passa när hösten och vintern kommer. Den 1 sept är det meningen att våra hästar ska börja sova inne på nätterna. Det är Emma som vill att vi ska göra så medan jag tycker att hästarna kan sova ute ett tag till om bara vädret är okej. Men men det får bli som Emma vill. Alla andra som ska bo i vårt stall börjar sova inne den 1 sept. så jag får väl ge med mig.


Nidos ben och sår är lite bättre men inte bra än, så han vilar. Emma har ägnat de senaste dagarna åt att rida Qalle och Kakan och även Cuba en dag. Häromdagen kände jag att det var dags att testa om Cubas ben håller för lite småhoppning. Det känns det ju som att Emma borde ta hand om så, så fick det bli :) Vi la upp fyra hinder på ca 50cm och de hoppade några hopp och även som en liten bana. Efteråt var Cubas ben helt opåverkat och även dagen efter. Idag var vi ute i skogen och Cuba försökte inte vända en endaste gång :) Hon har ju inte "vunnit" en enda gång så hon börjar väl inse att det inte är någon idé att försöka gå hem innan jag har bestämt att så ska ske ... haha.


Igår kväll var det möte för hoppning div II i vår klubb - Årsta Runstens Sportryttare och gissa vem som åkte på lagledar-rollen ... jo jag ... som vanligt haha. Men jag fick en medlagledare och det känns ju bra att vi är två som delar på det. Speciellt med tanke på att jag ska vara lagledare för div II i dressyr också. Det verkade vara ett trevligt gäng med ungdomar som ska vara med i år så det blir nog roligt :) Första träningen blir hemma hos oss :)


Idag lyckades jag "vricka" foten när jag sprang i hagen :( Kände inget förrän jag kom hem så nu ligger foten i högläge medan jag sippar på lite rosé :)


I morgon är det fälttävlan på Runsten. Jasmine ska starta tre ponnier så vi ska hjälpa henne ... om min fot håller för det ... annars får Emma vara hjälpreda medan jag är kvar på vårt stall och fixar.

1 kommentar:

jennifer sa...

Hon trampade sig för ett tag sedan med brodden precis vid kronranden. Dock var det ganska lindrigt och det kunde blivit mycket värre. Just då var hon så halt så hon knappt kunde gå. Men redan dagen efter var hon mycket bättre. Efter några veckor kunde jag börja sätta igång henne igen och det funkade hyfsat bra. Lite tjafsig och så emellanåt, men ingen stor grej liksom. Eftersom vår hovslagare har semester nu så var vi tvugna att byta till en annan. Så förra veckan när jag var i turkiet så fick hon nya skor och han sa att hon nog skulle behöva en vila så att hoven får växa så att sprickan växer bort.
Men eftersom hon i princip har vilat större delen av året så tänkte vi att jag kunde rida henne lite lugnt, inga tävlingar osv.
Han sa att vi skulle säga till om det blev värre och isf skulle vi gipsa hoven i ca 6 månader. När jag kom hem så red jag henne och hon har nog aldrig gått så bra som hon gjorde då. Då hade en kompis hållt igång henne under veckan.
Men sen igår när jag red henne funkade liksom ingenting och det verkade som att hon markerade på det benet där sprickan sitter...
Det kan ju bara vara en streckning, men det kändes inte som det. Så vi har fått en tid på atg. Sen får vi se vad dom säger där inne.