lördag 21 maj 2011

Vila sig i form eller icke

Såg att det blev lite diskussion angående att vi gått för fort fram, vila för unghästar med mera. Min inställning är att dels ska Nido få sin sommarvila - minst en månad (kanske mer) såklart! Men inte än - först i mitten av sommaren. Och dels så tror jag absolut inte vi gått för fort fram. Vår målsättning har ju legat aningens högre men vi har fått ge avkall på den eftersom det helt enkelt inte fungerar - om det beror på att Nido inte har kapaciteten eller om det beror på någonting annat det återstår att se. Som jag ser det finns det ingen anledning att tävla hoppning om det går dåligt - att bara upprepa misslyckanden känns inte bra. Emma får träna mer och sedan försöka igen. På träning är han ojämn kan man nog bäst uttrycka det - vissa träningar hoppar han med världens finaste flyt och riktigt högt och på andra träning ser det ut ungefär som på filmen från tävlingen och på ytterliggare andra ännu värre. Den sista träningnen innan tävlingen var han en katastrof. Då tränade Emma för Per Dahlgren på gräs och Per trodde Nido kände av att det var lite halt för han hoppade i stort sett bara propellerhopp.
Min tro är att Nido har kapaciteten och att ryttaren har både vilja och kapacitet är jag helt övertygad om, men Nido behöver nog mogna i sitt huvud.
Nu tävlar vi och lägger fokus på dressyr för när det kommer till dressyr har han helt klart gångarterna för sig (möjligen med undantag för skritt) och på tävlingsplatserna blir han ofta ännu finare än på träning.
Vi kommer såklart ge honom den tid han behöver - det är ju ändå ingen mening med hets att komma till en viss nivå innan en viss ålder.

Inga kommentarer: