söndag 22 maj 2011

Dagen :)

Emmas debut i LB idag gick långt över förväntan. Hon skramlade ihop hela 63,33% och ledde länge men sen ramlade alla fina Sundby-ponnysarna in och tog över placeringarn. Till slut hamnade Emma på plats 10 av 18. Vi är dock supernöjda över dagens prestation med tanke på att det var första gången. Eftersom det var finalen så hade klassen tre domare och en av domarna gav Emma över 65% - det tycker jag var himla roligt. Hon fick tre st 8:or. Arbetstraven (i början), serpentinerna och arbetsgalopp (på volt) var det som gick hem bäst hos domarna. Sämst betyg fick hon på sina halter - vilket känns helt rätt då Nido är alldeles för okoncentrerad för att stå still. Men det ska vi öva på :)
I alla fall en rolig dag.
När vi kom tillbaka till stallet gick hon raka vägen ner och hämtade Kakan och red ett ordentligt dressyrpass även på honom. Hon har blivit värsta dressyrtjejen :) Mycket kul tycker mamma ;)

I juli åker vi på dressyr-meeting till Gripens Ryttarförening. Då rider man dressyr i tre dagar och är med i en cup - vi valde Lilla Cupen som är LC på fredagen, LB på lördagen och LB på söndagen. Det ska bli jätteroligt.

Om två veckor är det nästa dressyrtävling och det är i Täby - dit tar vi med oss en av de unga ponnysarna. Spännande :)  Nido startar LC och LB.
Sedan är det också en LC/LB lördagen den 18 juni - då på Roslagen. Sen är nog tävlingssäsongen slut. Dock är det Pay&Jump på Runsten nu på lördag och då har Emma lovat att starta en av ungponnysarna. Och så ska vi se om inte Qalle kan starta 80cm också.

Sen blir det semester för både mammor, småryttare och hästar (stora som små, unga som gamla) :D

Inga kommentarer: