fredag 27 maj 2011

I nöden visar sig vännerna

brukar man säga. Inte för att nöden är så värst stor om man jämför men ändå. Jag säger i princip ALDRIG nej när någon frågar mig om hjälp. Jag lånar ut saker, pengar, min tid, skjutsar hit och skjutsar dit och ställer alltid upp. Jag har extremt svårt, verkligen extremt svårt för att be om hjälp ... vet faktiskt inte varför riktigt men så är det. När jag gör det och ingen verkar vilja ställa upp då blir jag bara så himla ledsen.

Nu finns det två personer som på engång bör inse att detta gäller INTE dem!! Bästa Millimulls som alltid ställer upp - dig ville jag inte fråga denna gång, just för att jag inte vill utnyttja dig! och sedan bästa B - du har annat att tänka på nu!!

Ibland hopar sig saker och ting, små saker och stora saker och det fylls liksom på i bägaren och tillslut är det ju den där berömda droppen som får det att rinna över. Man kan tycka att denna lilla sak inte är något att haka upp sig på men det är ju ändå så att någon gång blir bägaren full ... hur liten droppen än är.

Jag har sagt det förrut - jag måste sluta vara så himla snäll ... men hur lätt är det?

3 kommentarer:

morsan sa...

Det där låter inte trevligt. Jag förmodar att jag inte har kunnat hjälpa dig eftersom jag inte ens är tillfrågad.
kramar

VildeKaja sa...

Det kanske är så att man inte tycker att man inte alltid skall behöva be om hjälpen.. att det ibland syns att hjälp behövs. Vissa (inkl. mig själv) har svårt att be om direkt hjälp. Men värst ändå är när man får nekande svar på direkta frågor om hjälp och speciellt om man själv har ställt upp i ur och skur. Man blir ledsen och besviken. Stå på dig P.. hör av dig om du tror jag kan göra något för dig. Kram

LisaFlisa sa...

Snälla P, du säger väl till om det inte passar nästa vecka?!? Vi får ju trots allt bo på hotell via jobbet om det är så. Vet att det inte alls har med saken att göra, men bara så att du vet alltså. Önskar jag kunde hjälpa dig imorgon!!!
Kraaaaamar