söndag 19 juni 2011

Våran bästa

Kakan är verkligen en fantastisk ponny - såklart säger väl alla det om sina hästar/ponnier men jag är verkligen förvånad och förundrad över hur mycket den hästen betyder för mig och Emma. Om det skulle vara så olyckligt så vi var tvugna att sälja en eller flera av hästarna så är han den sista vi skulle sälja. Det trots att han bara är tävlingsbar i dressyr och bara i dryga året till.

Igår på tävlingsplatsen så var han som en dröm. Vi brukar tycka att Nido och Cuba är fantastiska att ha med sig på tävling men Kakan är strået vassare. Tänk om man bara kunde få honom att växa - då skulle vi välja att göra det livet ut!

Man behöver aldrig binda upp honom, han står helt stilla när man håller på med honom, att leda honom till och från är aldrig ett problem han följer som en hund och försöker aldrig dra till gräset. Han går ALLTID på transporten, står som ett ljus hela färden (även långa), går sedan av när man ber honom - trycker aldrig på bakbommen och försöker hetsa. Att rida honom är ALDRIG ett problem, han bockar inte, han studsar inte. Man kan hoppa honom inne på banan och ute i terrängen, man kan rejsa på åkern, man kan rida dressyr. Man kan slänga på en wersternsadel och stångbett och rida på långa tyglar. Han lär sig allt så himla lätt.

Varför är han bara 123 cm? Slöseri ...

2 kommentarer:

Ida sa...

Minsitngen här hemma, 7 år, vill ju rida lite, tänkte att ni har ju en av de bättre hästarna ( Kakan) för de =) Snäll läromästare =)

Så om det finns intresse för er att få lite "hjälp" någon gång i veckan när Stoffe är här så är det bara å skrika till =)

Anonym sa...

Visst är han helt underbar Chrisby <3
Så glad att han kommit till er!