onsdag 18 november 2009

Onsdag ...

och vad det betyder vet väl alla ;) ... ja just det - Jenny-träning. Fick åka själv denna gång också, Torill det betyder - ingen film denna gång heller :(. Jag fick hjälp av snälla Lene på stallet att lasta min pärla och så kom snälla Melina och hjälpte mig lasta av, när jag kom fram till Jenny. När jag skulle åka hem fick jag fin hjälp av sjukisen Mikiss och när vi kom hem igen till stallet fick Hanna rycka ut och hjälpa till vid avlastning. VILKEN tur att det finns sååå många snälla människor :)
Träningen då - kom till saken nu nångång människa:
Jodå ... av de tre ggr jag varit hos Jenny var detta helt klart den sämsta men det kan ju inte alltid gå bra och någon gång ska väl "smekmånaden" ta slut också. Zorino var på helspänn redan från början, det ösregnade, när vi kom in i ridhuset var det värsta discot, Jenny skrämde slaget på honom när hon gick in genom ridhusdörren (som tur var INNAN jag hade hoppat upp). Så allt som allt bäddade det inte för att det skulle gå jättebra. När han var så spänd redan innan jag hoppade upp så får jag dåliga vibbar och spänner mig lite extra. Det är ju redan som det är skräckblandad förtjusning varje gång jag hoppar upp. Men med Jennys hjälp så taggade han ner och även jag lugnade ner mig lite grand. Fast traven var jobbig, han spände sig och körde upp huvudet nästan hela passet - vilket får mig att spänna mig och så är den dåliga spiralen i gång. Galoppen däremot gick riktigt bra, mjuk, rund och avspänd. Där känner jag mig säker och lugn och det avspeglade ju sig direkt på honom *hehe*. Vi jobbade också väldigt mycket med skritt-arbete idag och det gick långt över förväntan för jag tycker vanligtvis att skritt är helt klart hans sämsta gångart och den är oftast skruttig och struttig men idag blev den mjuk och fin. Och så fick jag ju såklart äta upp att jag hade bett om att få hoppa ett hinder idag ... ojojoj säger jag bara. 1a ggr så nästan tvärstannar han men bestsämmer sig i sista sekunden för att ändå hoppa - vilket fick mitt hjärta att nästan stanna. Nästa gång gick det med en väldans fart - lääääskigt!! Jag fick också prova på att arbetat lite i förvänd galopp och det var lite skoj :D

3 kommentarer:

VildeKaja sa...

äsch då, ibland blir ridpassen sådär. Hade vi inte haft de dåliga ridpassen att relatera till så hade vi aldrig vetat vad ett bra ridpass är. hehe.. Vem är Jenny?

PEWS sa...

Torill: Jenny har Bröta gård ... första avfarten till höger efter infarten till Uringe om man kommar från Rosenhill-hållet. Hennes mamma heter Madde - vet du vem hon är?
Jenny är hoppryttare, c-tränare i hoppning och har själv tävlat upp till 150, för ngr år sedan. Emma tränar för henne, har gjort i 1½ år nu. Hon är underbar :D

Sy Emma sa...

ÅÅÅÅÅåååååå va bra, jag visste att jag kunde lita på dig och ditt goda omdöme, du är en riktig pärla, vet du det? Förlåt om jag ibland brusar upp, dessutom med fel fakta bakom mig. Hoppas Lilla E snart blir bättre. Jag saknar er!!
Kram T