måndag 14 september 2009

Åh så bra *ironi*

Fick en kommentar av någon anonym som upplyste mig att det är ändrade regler i TR att ponnyn måste visa eftergift på tygeln redan på LC-nivå. Åh så bra *ironi* - det uppmuntar ju verkligen barnen till god ridning. Jag ska genast lära min dotter att såga för allt vad hon är värd. Att visa hänsyn till hästen - bah - onödigt. Jag menar minsta barn kan ju såga ner hästens huvud men knappast rida hästen i rätt form. Jag såg i vilket fall inte många ekipage igår (de mindre ryttarna menar jag nu) där hästen arbetade i rätt form med hela kroppen däremot otaliga där ryttaren sågade.

Att rida rätt väg, uppmuntra hästen till ett bra tempo, göra bra övergångar och fina fattningar är med andra ord inte så viktigt längre ... bra då vet jag.

Nä, jag är inte dugg bitter.

Fan vad irriterad jag blir. Ridsportsförbundet borde verkligen ägna sig åt att främja god ridning istället för tvärtom, uppmuntra till dålig ridning. Inom hoppningen har dem ju ändrat så LD rids som CR, vilket minskar antalet små ryttare som flänger som galningar på banan för att vinna sekunder. DET främjar god ridning. De borde göra likadant inom dressyren.

3 kommentarer:

LisaFlisa sa...

Håller med dig... de borde tänka framåt istället och på hur detta påverkar häst och ryttare!
Jaja, E var iaf jättefin och det var såååå roligt att få följa med och kolla :-)
Tack också för helgen och alla fina paket!!!
Kramar i massor

PEWS sa...

Tack själva! Det var helt underbart att ni var uppe!!!
Hoppas det inte dröjer så himla länge till nästa gång. Dock kommer jag inte komma till gtb denna vecka som jag pratade om. Det gick inte att ordna, tyvärr. Men om det blir aktuellt så vet jag ju vart jag ska bo *hihi*
KRAM

VildeKaja sa...

Som sagt.. det finns inget nytt under solen i TR ang häst/ponnys form. =)