onsdag 6 juni 2007

Frisk som en nötkärna

Skruttpållen är helt bra!

Morgonen när vi skulle till kliniken skulle jag åka i förväg till stallet och morgonfodra. Jag hade ställt klockan på fem och tänkte vara på stallet vid sex-tiden. Jag vaknade med ett ryck när klockan var fem minuter i sex!!! JAG som aldrig försover mig, som inte ens brukar kunna sova ordentligt natten innan jag ska göra något speciellt. SUCK!. Ja, det var ju bara att kasta på sig kläderna och åka iväg. Ingen frukost, inte ens något att dricka. Nicklas fick ta med sig lite när han kom, någon halvtimme efter mig.
Att lasta honom tog bara ca 5 minuter och själva bilfärden till kliniken tog ca 40 minuter. Nicklas körde och snälla Moa som var med körde min bil. Väl där fick jag börja med att fylla i några papper och sedan kom vetrinären Ulrika. Jag fick förklara varför jag var där och hon kände igenom honom. Sedan sprang vi med honom fram och tillbaka några gånger och sedan gick vi ut och longerade. Hon tyckte att han såg lite knackig ut i de första varven med att han snabbt värmde bort det. In igen och böjprov på alla fyra, både högt och lågt. Då visade han hälta fram men inget som hon tyckte var konstigt. För säkerhetsskull röntgades han också. Men inget konstigt syntes på bilderna. Han hade en pålagring på höger kota fram men inget som hon tyckte var underligt med tanke på hans ålder. Hon förslog att vi inte skulle ställa av honom i sommar utan att vi rider honom hela sommaren. Vi skulle också tänka på lite längre uppvärmning och på att lägga in lite längre skrittpass under ett ridpass för att skona honom lite. Nu känns det bara såå himla skönt!!

3 kommentarer:

VildeKaja sa...

Vad skönt att det inte var något allvarligt.
Hejja Sudd..
Då blir det igångsättning i lugn mak i höst då... tillsammans med bästa kompisen Lewis kanske? =)

PEWS sa...

Han kommer ju aldrig att riktigt ställas av i sommar. Han blir riden, skogsriden och lite på bana, hela månaden vi är borta. Sedan när jag kommer hem så rider jag honom som vanligt. Fast lite lugnt tar vi det nog, allt!

Hur trivs Lewis att vara ute dygnet runt? Hoppas du mår bra!!

VildeKaja sa...

Skönt att höra ang Sudd iaf. Tror Lewis trivs rätt bra med att vara ute, det tråkiga är att han inte har någon 'bundis' i den hagen och blir därför lite ensam :-( . Han har fått en spark på höften tyvärr, men utöver det verkar han må fint. Var tvungen att ta honom till Sudden på gången så han fick snusa lite på honom.. =) Sudd gnäggar ju så förtvivlat varje gång vi kommer in genom dörren. De är så söta med varandra. Själv mår jag mycket bättre tack som frågar. Det går åt rätt håll och jag känner mig nästan återställd. Never again, kan jag säga.. =)