söndag 6 november 2011

Ytterligare ett avslut

Denna gång avslutar vi årets dressyrtävlingar - och återigen blev det ett bra avslut. Dagens första klass slutade Emma som placerad 3a och i dagens sista klass vann hon.


Vi var i Köping och jag måste säga att om man åker en bit bort från Stockholm så träffar man så himla mycket trevligt folk. Alla är trevliga, uppmuntrar varandra och ingen är snobbig. Väldigt trevligt :) Det var ju exakt samma sak förra helgen, när vi var i Enköping.


I första klassen, en LC:1 fick Emma en del kommentarer (av domaren alltså) om för hög form. Vilket ju stämmer, han hör ju inte riktigt hemma på LC. Han är van från de program som han har tränat i flera år att i en halt inne i programmet så gör man halt och ryggar sedan så tyvärr tog han ett steg tillbaka i halten i LCn vilket resulterade i en fyra. Det tycker jag var lite snålt men men. 
I andra klassen en LB:1 så var Nizzes form mer till sin fördel men även där finns några åsikter om för hög form. Vid första galoppen fattade de galopp ca två-tre steg för tidigt och det fick de en femma för med kommentaren - tidig fattning. Också lite väl snålt och petigt men som sagt - domaren dömer :) Det räckte i vilket fall till en vinst.


Därmed har vi avslutat tävlingssäsongen för det här året och det känns jätteskönt :) Det enda som är "kvar" är en önskan om att starta Nizze i en Pay&Jump på Runsten om två veckor. Kanske kanske kanske startar jag Cuba på typ 40-50cm ... vi får se om jag vågar.


Nu i denna vecka ska Nizze bara gå i skogen alla dagar fram till helgen. I morgon tar vi med oss Cuba till dressyrträningen på Botkyrka. På tisdag får Nido följa med på Per-träning på Runsten och på torsdag ska vi göra något alldeles speciellt roligt. Vi ska till Emmas (även min för den delen) gamla hopptränare och träna:) Det har vi inte gjort på över ett år. Men nu är det dags igen. Vi tycker väldigt, väldigt mycket om henne och det ska bli jätteroligt att både träffa henne igen och även själva träningen.


Jag lovar att lägga upp bilder och filmer från dagen :)

Inga kommentarer: