måndag 31 oktober 2011

3e placering och nolla-sviten är över

Lördagen blev en fin dag - solen sken från en otroligt vacker hösthimmel och tjejerna och ponnyerna var som vanligt jätteduktiga :)
Första start var klockan 10, vilket var väldigt skönt. Emma och Nido gjorde en bra runda - trots att den slutade på 18 fel. Han vägrade två ggr på samma - läskiga - hinder och vid andra stoppet reste han sig och tramsade runt lite, vilket medförde att han korsade sitt eget spår. Detta ledde ju också såklart till tidsfel. Men han gjorde INTE helikopterhopp utan hoppade med stadig och jämn rytm. Ett mycket stort steg framåt!! Han hade också en jämn och lagom framåt galopp vilket inte var fallet på framhoppningen. Där var han överallt och så speedad. Tror han tycker det är jobbigt! De var inte där inne så länge.


Cuba däremot har ju nu lite mer rutin och skötte sig som vanligt som en prinsessa på framhoppningen. Väl inne på banan red de jättefint och gick upp i ledningen. Strax därefter var det Jassans tur på Andor och de är ett svårslaget ekipage, red in på ca 5-6 sekunder snabbare tid. När alla ridit hade Emma hamnat på en tredje placering :D:D - nytt rekord!


I andra klassen - LB (dvs 1m) så tog nolla-sviten slut. Cuba kollade lite på ett hinder, Emma blev lite osäker och tryckte till henne varpå hon kliver av liite aningens för tidigt och river med bakbenen. Vilket hon i stort sett ALDRIG gör, just sina bakben kan hon vinkla upp till himlen. I alla fall så var resten av rundan lika fin som alltid och de slutade på en 11e plats av 23 startande.
Jassan och Andor nollade även i LB och hamnade precis utanför placering på 7e plats.


Vi hade verkligen en supertrevlig dag :)


Film från LC

Inga kommentarer: