lördag 2 juli 2011

Både och

Idag blev en till hälften mycket bra dag på jobbet och en till hälften rätt så kass dag på jobbet :)
Igår efteranmälde vi Kakan till en start i LB - det har han aldrig startat förrut och jag har varit helt övertygad om att han är en LC-ponny och ska stanna på den nivån. Eftersom han denna vecka vunnit LC två ggr tänkte vi att det ändå kanske är tid att flytta upp ett snäpp. Om inte annat så kunde han ju följa med och vara sällis åt Nido. Vi var också lite oroliga att han inte skulle orka riktigt. I alla fall så startade dom först och han var såå fin, inget bus (som igår) och helt superstadig och duktig. Efteråt sa jag till Emma att vad domaren än skulle tycka så tyckte jag att dom var jätteduktiga - bara att han klarade av att tävla dressyr två dagar i rad och göra det så fint. Domaren tyckte som jag. Dom kammade ihop 62,7% och var bäst bland b-ponnierna. Lite trist var att dom idag hade valt att slå ihop b och c-ponnierna. Då insåg vi ju att hon inte skulle ha någon chans på placering på Kakis. Till slut stannade hon i alla fall på plats 7 av 14 starter och däribland måånga fina c-ponnier. En av dem som han slog var sin transportkompis Nido ... och med ganska stor marginal. Nido är trött idag och det resulterade i två byten i galopparbetet och en allmänt orolig form, han la huvudet på sned och ville helt enkelt inte riktigt ta stöd. De red bara ihop 58,9% och det är en ordentlig botten-notering. 
Vi tänker att Nido är trött - inte bara i kroppen utan även i huvudet. Han är bara 6 år och för bara någon vecka sedan var de på träningsläger där han utvecklades en hel del. Så vi väljer att stryka de två starterna imorgon och istället ta sommarlov en dag i förväg. Det tror vi är bäst för Nido-ponken. Han har gjort ett strålande jobb under våren och utvecklats enormt. De har startat många starter och placerat sig de flesta tävlingsdagar - han är VÄRD ett långt och härligt sommarlov nu!!
Tänk ändå att vår lilla Kaka är så fin och duktig. Vi har bestämt att försöka se hur långt han kan gå. Aktivt träna honom för dressyrtävling efter sommarledigheten. I de protokoll vi har fått på de fyra starterna står det i samtliga att ekipaget ser lovande ut. Vi tar fasta på det och ser hur långt det räcker. Rent fysiskt är han ju lite stadigare än Nido och rent psykiskt så är han bra mycket mer stadig än Nido. Han har rätt så fin gång för att vara b-ponny dock inte i närheten av Nidos. Han har nog egentligen inga förutsättningar för att gå LA men att träna LA stärker ju hela ponnyn så det är ju aldrig fel.


Kameran tog jag knappt upp idag så jag bjuder på en fin bild från igår istället:

Inga kommentarer: